Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Πάτρα: Κατά 120 αυξήθηκαν οι οικογένειες που στράφηκαν στο «Φωτεινό Αστέρι»

Αυξάνονται τα θύματα της κρίσης στην τοπική κοινωνία της Πάτρας και οι επιπτώσεις της φτώχειας και της πείνας, περνάνε σε ολοένα και περισσότερες οικογένειες.  

Μόνο στον σύλλογο «Φωτεινό Αστέρι» οι νέες οικογένειες που ζήτησαν βοήθεια, μη έχοντας που αλλού να στραφούν, κατά τους μήνες του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, αυξήθηκαν κατά 120 στο αριθμό.
Ο συνολικός αριθμός των οικογενειών που ζητούν τακτικά βοήθεια από τα μέλη του συλλόγου έχουν φτάσει τις 380. Οι περισσότερες από αυτές τις οικογένειες είναι νεαρά ζευγάρια, ηλικίας από 25 έως 45 ετών, με ένα ή και δύο παιδιά. Γονείς που έχοντας μείνει για μήνες στην ανεργία και έχοντας χάσει τις δουλειές τους δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους τα απολύτως απαραίτητα. Ένα κουτάκι γάλα, μία παιδική τροφή ή παιδικές πάνες.
«Οι προσφορές έχουν μειωθεί προς τον σύλλογο, όμως το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε έχει να κάνει κυρίως με τις ανάγκες που συνεχώς αυξάνονται και μεγαλώνουν. Ζητούμε την βοήθεια κάθε Πατρινής οικογένειας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας, γνωρίζοντας τις δυσχερείς συνθήκες που υπάρχουν και ότι όλοι περνάμε δύσκολα» τονίζει ο πρόεδρος του «Φωτεινού Αστεριού», μιλώντας στο patrasevents.gr Χρήστος Σπηλιόπουλος.

Τα λουκέτα και οι εξώσεις

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν ο αριθμός των οικογενειών αυτών θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες. «Η κοινωνική πολιτική που ακολουθείται σε συνδυασμό με την κρίση, αυξάνει τον αριθμό των οικογενειών που δεν έχουν από πουθενά πόρους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας αναγκάζεται να κλείσει το μαγαζί του, έχοντας στις πλάτες του τόσα χρέη, χωρίς καν να μπορεί να χαρακτηριστεί άπορος. Από πού θα ζήσει την οικογένεια του από την στιγμή που το κράτος δεν προνοεί;». Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με το θέμα των εξώσεων σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του Φωτεινού Αστεριού.  
Δεκάδες οικογένειες ζουν καθημερινά με το κίνδυνο των εξώσεων, χρωστώντας ενοίκια μηνών στους ιδιοκτήτες των σπιτιών. «Σύμφωνα με τους ελέγχους που κάνουν οι κοινωνικοί λειτουργοί μας, με βάση τα στοιχεία και τα όσα καταγράφουν, ο αριθμός των οικογενειών που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, θα αυξάνεται μήνα με τον μήνα» τονίζει ο κ. Σπηλιόπουλος.
Και μιλάμε για οικογένειες που δεν προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αλλά από οικογένειες της διπλανής πόρτας…
patrasevents.gr 

Χαμός στην Πάτρα με τις δωροεπιταγές 850€ για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς!Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λάβεις μέρος σε μια έρευνα καταναλωτών σχετικά με κάποια προϊόντα στα ΣουπερΜάρκετς.Λάβε μέρος πατώντας εδώ