Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Ρόδος: 48 περιπτώσεις παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες τον τελευταίο χρόνο

Η ανησυχητική διαπίστωση ότι τα κρούσματα παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες στην περιοχή μας είναι πολλά τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύεται με αφορμή την παράσταση που θα δώσει αύριο και μεθαύριο η θεατρική ομάδα “Babushka”,
τα έσοδα της οποίας θα πάνε στον Σύλλογο «Save an angel» για να βοηθηθεί συγκεκριμένο παιδί, με την Πρόεδρό του, κα Σοφία Ανίνου, να αναφέρει ότι μόλις τον τελευταίο χρόνο είχαμε στον τόπο μας 48 κρούσματα παιδιών με αυτή την ασθένεια.
Καταρχήν, η δημοτική κοινότητα Ρόδου σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα Babushka και τη στήριξη του ΔΟΠΑΡ, οργανώνουν, στις 21 και 22 Οκτώβρη δυο θεατρικές παραστάσεις. Όλα τα έσοδα από αυτές θα διατεθούν στον σύλλογο «Save An Angel» o οποίος στηρίζει οικογένειες με παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες. Η θεατρική ομάδα «Babushka»», θα παρουσιάσει την περσινή πετυχημένη τους παραγωγή,  "ΑγάπαΣε".

Κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, χθες, οι συντελεστές αυτής της φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας, παρούσα ήταν και η Πρόεδρος του Συλλόγου, η κα Σοφία Ανίνου, η οποία ανέφερε ότι, πλέον, είναι γνωστό ότι ο Σύλλογος δραστηριοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια τη Ρόδο και ευχαρίστησε όλους τους ρόδιους για τη μεγάλη στήριξη στις δράσεις τους αυτό το διάστημα αφού, αν δεν ήταν εκείνοι, κάποια παιδιά δεν θα είχαν βοηθηθεί.

Όπως είπε, ο Σύλλογος στηρίζει παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες βοηθώντας τους οικονομικά αφού είναι δύσκολες οι εποχές και τα νοσοκομεία υστερούν. Έτσι, βοηθούν κάποια να μεταφερθούν στο εξωτερικό και κάποια να έχουν πιο ποιοτική ζωή και να μπορούν να ταξιδεύουν σε άλλα μέρη της χώρας.

Δεν παρέλειψε, επίσης, να ευχαριστήσει τόσο τη δ.κ. Ρόδου όσο και τη Δημοτική Αρχή αλλά και τους συντελεστές της παράστασης και κάλεσε, για ακόμα μία φορά, όλους τους ροδίτες να έρθουν και να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Σχετικά με το έργο του Συλλόγου είπε ότι βοηθούν παιδιά από όλα τα Δωδεκάνησα ενώ τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν σε συγκεκριμένο παιδί ασθενή που πρέπει εντός των ημερών να μεταβεί στην Αθήνα.

Ερωτηθείσα σχετικά, στη συνέχεια, είπε ότι οι περιπτώσεις στην περιοχή μας είναι πολλές. Μάλιστα, ανέφερε ότι κάθε χρόνο, σε όλη τη χώρα, προσβάλλονται από αυτή την ασθένεια περίπου 300 παιδιά. Δυστυχώς, στον τόπο μας τον τελευταίο χρόνο έχουμε 48 κρούσματα. Όπως είπε η κα Ανίνου, έχει ενημερώσει σχετικά τη Δημοτική Αρχή και θα κάνουν κάποιες κινήσεις γι’ αυτό στο μέλλον καθώς τα κρούσματα είναι πολλά.

Ο Πρόεδρος της δ.κ. Ρόδου, ο κ. Μίλτος Παγκάς, είπε ότι, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η τελευταία ελπίδα είναι ο εθελοντισμός και αυτός έγκειται στην ανιδιοτελή προσφορά προς τον πλησίον μας, τον συνδημότη μας, το γείτονά μας.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, των εθελοντικών δράσεων που έχουν ξεκινήσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στο Δήμο της Ρόδου, αυτό το χειμώνα, η δ.κ. Ρόδου, σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα «Babushka» που απαρτίζεται από ντόπια παιδιά, την Τετάρτη και Πέμπτη στο δημοτικό θέατρο Ρόδου, στις 9:00 το βράδυ, θα παιχτεί η θεατρική παράσταση «ΑγάπαΣε» η οποία είχε παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία και πέρυσι στη Ρόδο.

Σκοπός της παράστασης είναι τα έσοδα όλα να διατεθούν στον Σύλλογο «Save an angel» που βοηθάει τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, και, μάλιστα, τον χαρακτήρισε ως ένα κόσμημα για τη Ρόδο. Είπε, ακόμη, ότι ο Σύλλογος έχει πολλές δράσεις στο ενεργητικό του και έχει κάνει πολλά πράγματα που δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Στη συνέχεια, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους, όσοι δεν είδαν την παράσταση πέρυσι, να τη δουν  και να βοηθηθεί μ’ αυτό τον τρόπο ο εθελοντισμός.

Οι ηθοποιοί, η κα Άννα Έλενα και η κα Σοφία Αγγελάκου, πήραν το λόγο στη συνέχεια και δήλωσαν ότι με μεγάλη χαρά κάνουν αυτή την παράσταση για τον Σύλλογο “Save an angel» καθώς είναι κάτι που ήθελαν να το κάνουν από την πρώτη παραγωγή, δηλαδή όταν τελειώνει ο κύκλος μίας παράστασης να δίνουν κάποιες επιπλέον και τα έσοδα από όλα τα εισιτήρια να διατίθενται σε έναν Σύλλογο για καλό σκοπό.

Έτσι, το κάνουν αυτό το τώρα με τη συνεργασία της δ.κ., με τη στήριξη του ΔΟΠΑΡ αλλά και πολλών εθελοντών και με έναν σύλλογο που δραστηριοποιείται και στηρίζει, χωρίς ιδιοτέλεια, πολλά παιδιά.

Σημείωσαν, ακόμη, ότι η παράσταση είχε μεγάλη επιτυχία πέρυσι το Μάρτιο. Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό έργο, μονόπρακτα και μονόλογοι, που έχουν ένα κοινό θέμα, τον έρωτα, τις σχέσεις ανάμεσα σε μία γυναίκα και έναν άνδρα, που άλλοτε το δίνουν με πιο κωμικό τρόπο και άλλοτε με πιο δραματικό, όπως είναι οι σχέσεις των ανθρώπων και η ζωή.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησαν καινούργιους, την Έλενα Χίου, τον κ. Κανάκη που έχει τον ήχο και τον φωτισμό, τον κ. Αντώνογλου, τον Σάλσα τον ξυλουργό, την Ανδρομάχη Μπαζούκη που έκανε το σκηνικό. Επί σκηνής μαζί τους, με τη βοήθεια της τεχνολογίας παίρνουν μέρος στην παράσταση άλλα έξι άτομα.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηιωάννου ο Αντιδήμαρχος είπε ότι «η καρδιά των εθελοντικών οργανώσεων λειτουργεί όταν λειτουργεί και η ψυχή της κοινωνίας», και έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια.
Δεν είναι απλά μία θεατρική παράσταση.

rodiaki.gr
Χαμός στη Ρόδο με τις δωροεπιταγές 850€ για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς!Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λάβεις μέρος σε μια έρευνα καταναλωτών σχετικά με κάποια προϊόντα στα ΣουπερΜάρκετς.Λάβε μέρος πατώντας εδώ