Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Η απελευθέρωση του Βόλου και της πατρίδας 71 χρόνια μετά

-apeleytherosi- tsilibidi

Σαν σήμερα, το 1941, μετά από μια βάρβαρη λεηλασία από τους Γερμανούς φασίστες του Χίτλερ, αποχώρησαν και ελευθερώνονταν η μια πόλη μετά την άλλη. Όλος ο λαός δεινοπάθησε κατά τη διάστημα της κατοχής. Εκτελέσεις, αιχμαλωσίες, όμηροι στα κάτεργα της τότε φασιστικής Γερμανίας, πείνα με τρομακτικές διαστάσεις σ’ όλη την Ελλάδα.

Όμως ο λαός μας αντέδρασε, οργανώθηκε στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και γρήγορα έφερε τα ποθητό αποτέλεσμα. Η απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον γερμανικό ζυγό πραγματοποιήθηκε σαν αυτές τις ημέρες του Οκτωβρίου το 1944 και ο λαός μας ενωμένος ξεχύθηκε στους δρόμους σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της ελεύθερης πλέον πατρίδας μας και το γλέντησε πανηγυρικά, παρότι οι Γερμανοί αποχωρώντας μας δημιούργησαν αρκετά προβλήματα, υλικά και ηθικά, εκτελέσεις, κάψιμο σπιτιών, διάφορες εγκαταστάσεις, σιδηροδρομικές σταθμούς και γραμμές σε διάφορα σημεία της χώρας, αεροδρόμια και πολλές άλλες ζημιές που το θεωρούσαν αναγκαίο για την ασφάλεια τους.
Εμείς όλοι οι Έλληνες γιορτάζουμε αυτό το γεγονός με διάφορες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη έως την Κρήτη και από την Κέρκυρα έως τη Ρόδο και αυτό κάνουμε και εμείς. Σήμερα γιορτάζουμε αυτό το ιστορικό γεγονός και λέμε όλοι μαζί «ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ».
http://magnesianews.gr 

Χαμός στο Βόλο με τις δωροεπιταγές 850€ για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς!Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λάβεις μέρος σε μια έρευνα καταναλωτών σχετικά με κάποια προϊόντα στα ΣουπερΜάρκετς.Λάβε μέρος πατώντας εδώ