Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο Ίδρυμα

agmarina152
Ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές εργασίες στο ίδρυμα Αγία Μαρίνα, το οποίο είναι έτοιμο να διεκδικήσει πιστοποίηση από το αρμόδιο υπουργείο, καθώς τα προβλήματα τεχνικής φύσεως που υπήρχαν έχουν λυθεί.
Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, ανοίγοντας το δρόμο στη διοίκηση του ιδρύματος να πάρει από το υπουργείο την πολυπόθητη πιστοποίηση για να μπορεί να εισπράττει χρήματα συνεργαζόμενο με το δημόσιο τομέα.
Βέβαια υπάρχει το γνωστό πρόβλημα όπου το ΙΚΑ έχει κατασχέσει αυτά τα χρήματα, τα οποία με την πιστοποίηση θα μπορεί να δικαιούται το ίδρυμα, αλλά κι αυτό το πρόβλημα εξετάζεται το ενδεχόμενο να τακτοποιηθεί.
Οι εργασίες έγιναν στο ισόγειο του κτηρίου του ιδρύματος. Χρηματοδοτήθηκαν από τη Μητρόπολη ΦΝΘ, βοήθησε πολύ η περιφερειακή ενότητα Καβάλας, αλλά και ιδιώτες.
Ουσιαστικά τακτοποιήθηκαν εκκρεμότητες που είχαν σχέση με τις τουαλέτες στο ισόγειο, και τους διαδρόμους πρόσβασης.
Πλέον το Ίδρυμα λειτουργεί μόνο στο ισόγειο του κτηρίου του.
Οι εργασίες υπολογίζεται ότι κόστισαν από τη μελέτη τους έως την ολοκλήρωσή τους, περίπου 20.000 ευρώ. Αλλά η τοπική κοινωνία με τον τρόπο που προαναφέραμε συμπαραστάθηκε στο ίδρυμα, γλυτώνοντάς το από το συγκεκριμένο ποσό που άλλωστε το ίδρυμα δεν διέθετε.
Τώρα κτηριακά το ίδρυμα Αγία Μαρίνα έχει τις προδιαγραφές για την πιστοποίηση, γεγονός που θα εκμεταλλευτεί η διοίκησή του για να προχωρήσει στη διαδικασία εξασφάλισης της απαραίτητης αυτής προϋπόθεσης από την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου.