Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: "Φίλιππος ΙΙ", διορισμός Γκόνη, ΚΔΑΠ και διόδια στον Άγιο Σίλα

Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: "Φίλιππος ΙΙ", διορισμός Γκόνη, ΚΔΑΠ και διόδια στον Άγιο Σίλα

Αποκαλυπτική  από κάθε άποψη ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.  Μάλιστα, οι «αποκαλύψεις» ήταν τέτοιες που αφήνουν έωλα πολλά ερωτηματικά για σοβαρά θέματα. Κινδυνεύει με απένταξη το έργο των κρηπιδωμάτων του «Φίλιππος Β»;
Θα ενταχθεί ως έργο «γέφυρα» στην επόμενη προγραμματική περίοδο, όπως εξήγγειλε η δήμαρχος;  Θα σταματήσουν να χορηγούνται τα αναπηρικά επιδόματα με κριτήριο την αναπηρία; Θα τοποθετηθούν διόδια στο ύψος του Αγ. Σίλα; Ποιος είναι ο καβαλιώτης με τα πλούσια προσόντα που είναι αποφασισμένος να προσβάλλει  την απευθείας ανάθεση της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του ΔΗΠΕΠΕ για ακόμη τρία χρόνια στον κ. Γκόνη;  
Με την έναρξη της συνεδρίασης,  η δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα ότι με πρωτοβουλία του δημάρχου Ηγουμενίτσας πρόκειται να γίνει στις 29 Οκτωβρίου μια σύσκεψη στην Αθήνα, κατά την οποία θα τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα και οι διεκδικήσεις των δήμων που εντός των ορίων τους έχουν λιμάνια. Έκανε όμως ακόμη μια ανακοίνωση η κ. Τσανάκα, είπε ότι τα πράγματα, όσον αφορά το ΧΥΤΑ,  πάνε πάρα πολύ καλά, όπως επίσης και ότι το αίτημα του δήμου για τις αποθήκες του Τελωνείου προχωρά πολύ ικανοποιητικά.   
Σταματούν τα έργα  στο λιμάνι;
O τ. δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής , παίρνοντας το λόγο στις προ ημερησίας διατάξεως ερωτήσεις προς τη διοίκηση είπε: «Το μεγάλο θέμα της εποχής μας είναι το “Φίλιππος Β”.  Τι συνέβη στα Άσπρα Χώματα τελικά;  Διέρρευσε η Έκθεση των Επιθεωρητών και χωρίς να υπάρχει  μια λογικοφανής ερμηνεία,  ο κ. Ηλιάδης έδωσε συνέντευξη.  Θίγει το δήμο αυτή η Έκθεση ; Είπαμε να κάνουμε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία, αλλά δεν έγινε τίποτε! Θα απενταχθεί το έργο; Υπάρχει τέτοιος κίνδυνος; Δεν υπάρχει μεγαλύτερο εργοστάσιο για την Καβάλα από το λιμάνι της ! θα επιστραφούν λεφτά στην ΕΕ; Μήπως συμβαίνει κάτι ακόμη πιο εγκληματικό από την αναίρεση που άσκησε ο κ. Ηλιάδης στον Άρειο Πάγο; Ανησυχώ για την τύχη αυτού του μεγάλου  αναπτυξιακού πυλώνα».
 Άλλα για τον Παπαδόπουλο και άλλα για τον Γκόνη;
Ο επικεφαλής της ΚΑΠ Βαγγέλης Παππάς έκανε αναφορά στην παράταση για 3 χρόνια της θητείας του Θοδωρή Γκόνη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση του ΔΗΠΕΘΕ. «Θυμάμαι ότι για το νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΩΚ υπήρχε διάθεση με την έναρξη της θητείας σας να γίνει διαγωνισμός και είχα συμφωνήσει  τότε.  Αντιπαρέρχομαι ότι στην αρχή της θητείας σας είχατε εκφραστεί με περίεργα λόγια για τον κ. Γκόνη. Υπάρχει ενδιαφέρον από καβαλιώτη με πολλά προσόντα και είναι αποφασισμένος να το πάει μέχρι πέρα. Γιατί έχουμε  δυο μέτρα και δυο σταθμά;  Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι νέοι καβαλιώτες . Γιατί δεν προκηρύξατε διαγωνισμό  και κάνατε κάτι που κατά την εκτίμηση των ενδιαφερομένων είναι παράνομο και θα συναντήσει την αντίδραση του υπουργού;» είπε προς τη δήμαρχο.
Ο Άρης Βέρρος ζήτησε να πληροφορηθεί αν υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  για την ανάθεση του έργου  καθαρισμού των κάδων σε ιδιώτη,  ενώ έθεσε και επιμέρους θέματα, όπως την επιβολή τελών σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΥΑΚ στο Δάτο, ασφαλτοστρώσεις, αλλά και την ανάγκη για ονοματοδοσία  στα Δημοτικά Διαμερίσματα του πρώην δήμου Φιλίππων.  
Διόδια στον Άγιο Σίλα;
Ο Χρήστος Ποτόλιας  είπε σκωπτικά για το λιμάνι «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β»: «Ακούω για μείζον λιμάνι,  αλλά μη ξεχνάτε ότι μιλάμε για ένα κρηπίδωμα δημητριακών. Το λιμάνι ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ. Στόχος μας δεν είναι ο Ηλιάδης», ενώ είπε ότι θα τοποθετηθούν διόδια στον Άγιο Σίλα (κάτι που είχε να ακουστεί πολύ καιρό). «Δεν μπορεί να μην το ξέρετε» είπε χαρακτηριστικά. Ακόμη ρώτησε τη διοίκηση με ποιον τρόπο θα χορηγεί στο εξής τα προνοιακά επιδόματα , αφού σύμφωνα με το Πολυνομοσχέδιο για τα ΑμΕΑ , όποιοι κόβονται  επειδή δεν πληρούν τα οικονομικά κριτήρια,  δεν θα έχουν τη δυνατότητα να προσφεύγουν στις Επιτροπές ΚΕΠΑ.  
 Δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία
Εκείνο που επίσης αξίζει να σημειώσουμε από τα προ ημερησίας διατάξεως θέματα,  ήταν η δραματική έκκληση της Μαρίας Φραντζεσκάκη να αναληφθεί μια πρωτοβουλία  ώστε να εισρεύσουν άμεσα χρήματα στις Σχολικές Επιτροπές,  οι οποίες δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να μην είναι δυνατό να λειτουργήσουν τα σχολεία.  Η κ. Φραντζεσκάκη  είπε επιπλέον ότι κατά πολύ μειωμένη είναι και η χρηματοδότηση για τις σχολικές καθαρίστριες, χωρίς καμία πρόβλεψη για την κάλυψη των θέσεων μετά από συνταξιοδοτήσεις .
Ενδιαφέρουσα, επίσης, ήταν και η τοποθέτηση του Θόδωρου Μουριάδη, ο οποίος πρότεινε να δοθεί εντολή στο παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ για να αναζητήσει τους ιδιοκτήτες των εγκαταλειμμένων σπιτιών, καθώς και η τοποθέτηση του Λεωνίδα Παππά, ο οποίος κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι ολιγώρησε στο ζήτημα της διεκδίκησης προγραμμάτων για τα ΚΔΑΠ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να διεκδικήσει 2,5-3 εκατομμύρια €.
Απαντώντας η κ. Τσανάκα για το μείζον θέμα της συνέχισης ή μη των εργασιών στο «Φίλιππος Β», δήλωσε ότι η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» Αναστασία Ιωσηφίδου «γέμισε» όλους με εξώδικα , διαμηνύοντας το υπουργείο και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες ότι αν χαθεί το έργο,  θα ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο κατά 300 εκατ. Μάλιστα για να δικαιολογήσει και το αίσθημα της χαράς και της ευτυχίας( δήλωσε ότι είναι ευτυχισμένη , αλλά δεν μπορεί να μοιραστεί την ευτυχία της με τους δημοτικούς συμβούλους γιατί δεν μπορεί σε αυτή τη φάση να πει περισσότερα) , είπε ότι εξασφάλισε τη δέσμευση από το υπουργείο ότι το έργο θα ενταχθεί ως γέφυρα στο επόμενο ΕΣΠΑ.
http://kavala-portal.gr 

Χαμός στην Καβάλα με τις δωροεπιταγές 850€ για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς!Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λάβεις μέρος σε μια έρευνα καταναλωτών σχετικά με κάποια προϊόντα στα ΣουπερΜάρκετς.Λάβε μέρος πατώντας εδώ