Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Μαθήματα Ζωής από τον Ιατρικό σύλλογο Χανίων


 Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά εξωτερικών απινιδωτών στην πόλη των Χανίων

Με στόχο την παροχή σωστών πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανακοπής, ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων σε συνεργασία με πιστοποιημένους γιατρούς, εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης προχωρά σε σειρά σεμιναρίων καρδιο-πνευμονικής αναζωογόνησης.
Ήδη το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου με μεγάλη συμμετοχή γιατρών, υγειονομικών κ.α. Τα σεμινάρια θα συνεχιστούν και σε άλλες ομάδες, εκπαιδευτικών, πολιτών κτλ.
Το κόστος των σεμιναρίων είναι συμβολικό ( 10 ευρώ) και όλα τα έσοδα θα διατεθούν από τον Ιατρικό σύλλογο για την αγορά εξωτερικών απινιδωτών που θα τοποθετηθούν σε σημεία της πόλης των Χανίων όπου παρατηρείται μεγάλη προσέλευση.
Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων Παρασκευή Ορφανουδάκη «με αφορμή την Ευρωπαϊκή ημέρα Αναζωογόνησης ( 16/10) ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων και πιστοποιημένοι συνάδελφοι εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης όπως η κα Θεοδωράκη, ο κ. Μαρκάτος, ο κ. Χατζηπλής, ο κ. Μανιατάκης, ο κ. Κουτράκης και ο κ. Γιαννακάκης, διοργανώσαμε το πρώτο σεμινάριο καρδιο-πνευμονικής αναζωογόνησης υπό την αιγίδα του Συλλόγου. Θα ακολουθήσουν σεμινάρια και για πολίτες, εκπαιδευτικούς και άλλες ομάδες που θα θελήσουν να συμμετέχουν. Σκοπός μας είναι να εκπαιδευτούν όσοι το δυνατόν περισσότεροι. Είναι ζωτικής σημασίας η παροχή σωστών πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανακοπής, γιατί κάθε δευτερόλεπτο μετράει…».
Από την πλευρά της η Εμμανουέλα Θεοδωράκη, μέλος του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων και Διευθύντρια του τμήματος εκπαίδευσης Χανίων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης τόνισε ότι « οι εκπαιδευτές είμαστε όλοι εθελοντές και εργαζόμενοι. Τα σεμινάρια είναι ολιγόωρα, διαρκούν περίπου πέντε ώρες, γίνονται με διαδραστικό τρόπο δηλαδή γίνεται εξάσκηση στην καρδιο-πνευμονική αναζωογόνηση, εξάσκηση στην χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Είναι προσαρμοσμένο στις εκπαιδευτικές ικανότητες ενηλίκων, χρησιμοποιούμε έναν αλγόριθμο που είναι απλός, εύκολα κατανοητός. Στο τέλος του σεμιναρίου δίνεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης πιστοποίηση που είναι αναγνωρισμένη σε όλο τον κόσμο και πιστοποιεί τον εκπαιδευμένο για χρήση των γνώσεων του χωρίς να έχει φόβο για πιθανές ποινικές ευθύνες».
Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στα σεμινάρια καρδιο-πνευμονικής αναζωογόνησης που διοργανώνει ο Ιατρικός σύλλογος μπορεί να επικοινωνεί στο τηλέφωνο 28210- 56295 (Σφακίων 32).


haniotika-nea.gr/ 

Χαμός στα Χανιά με τις δωροεπιταγές 850€ για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς!Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λάβεις μέρος σε μια έρευνα καταναλωτών σχετικά με κάποια προϊόντα στα ΣουπερΜάρκετς.Λάβε μέρος πατώντας εδώ