Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Οι δάσκαλοι της Κέρκυρας στο πλευρό των προσφύγων

eidomeni
Δράσεις αλληλεγγύης από το ΣΕΠΕ Κέρκυρας με συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, κυρίως για τα παιδιά, που θα μεταφερθούν στην Ειδομένη.Η ανακοίνωση – κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κέρκυρας έχει ως εξής:
Τις τελευταίες ημέρες ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες αναγκάζονται να βρουν καταφύγιο στη χώρα μας, από όπου ελπίζουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη.
Οι άνθρωποι αυτοί δεν φεύγουν από επιλογή αλλά από ανάγκη, εξαιτίας είτε της φτώχειας είτε των πολεμικών συγκρούσεων. Οι πρόσφυγες εγκαταλείπουν τις χώρες τους γιατί δεν μπορούν να ζήσουν σε αυτές. Οι φράκτες, η συνθήκη του Δουβλίνου -που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στις χώρες πρώτης υποδοχής- η FRONTEX, οι επαναπροωθήσεις, η σκλήρυνση των συνοριακών ελέγχων, η καταστολή στα σημεία διέλευσης, είναι το σκληρό κατασταλτικό πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής.


Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες ζουν σε άθλιες συνθήκες, η εκμετάλλευση από κυκλώματα είναι μεγάλη, ενώ κράτος και ΕΕ με τη στάση τους επιδεινώνουν τα προβλήματα με το κλείσιμο τον συνόρων και τις ακυρώσεις δρομολογίων. Θεωρούνται παράνομοι (ή κοινωνική απειλή), δεν τους παρέχονται οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ζωής και επιβίωσης, ενώ ταυτόχρονα γίνονται θύματα φασιστικών ή ρατσιστικών επιθέσεων (πολλές φορές ακόμα και από τις αρχές).
Επιδιώκουμε την ευαισθητοποίηση του κόσμου, όπως κάνουμε κάθε φορά που κάποιος συνάνθρωπός μας βρίσκεται σε ανάγκη. Ο σκοπός μας είναι με όρους έμπρακτης αλληλεγγύης και όχι φιλανθρωπίας να σταθούμε δίπλα ο ένας στον άλλον στον αγώνα για ένα κοινό καλύτερο μέλλον.


Ο σύλλογός μας θα συμμετάσχει στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία θα μεταφέρει στην Ειδομένη.
Καλούμε τα σχολεία να συγκεντρώσουν διάφορα αναγκαία είδη ευαισθητοποιώντας τους μαθητές μας και διδάσκοντας την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.
Τα είδη αυτά θα συγκεντρωθούν στα γραφεία του Συλλόγου μέχρι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 υστέρα από συνεννόηση με τα μέλη του ΔΣ.


Οι ανάγκες είναι οι εξής:

παστέλια ή μπάρες δημητριακών, κονσέρβες, , κρουασάν, χυμοί, μπισκότα, ατομικές μαρμελάδες, έτοιμο βρεφικό φαγητό σε βαζάκια, γάλα από 6 μηνών)
χαρτί υγείας, οδοντόβουρτσες κι οδοντόπαστες, ξυραφάκια, σαπούνι, σερβιέτες, σαμπουάν, μαντηλάκια καθαρισμού, πάνες, μωρομάντηλα,
ΕΠΙΣΗΣ
Για το επόμενο διάστημα χρειάζονται ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ.
Συσκευασίες φαγητού μιας χρήσης 375 ml με καπάκι, πλαστικά πιρούνια και κουτάλια.
Ρούχα δεν χρειάζονται.

corfupress.com 

Χαμός στην Κέρκυρα με τις δωροεπιταγές 850€ για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς!Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λάβεις μέρος σε μια έρευνα καταναλωτών σχετικά με κάποια προϊόντα στα ΣουπερΜάρκετς.Λάβε μέρος πατώντας εδώ