Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Μια «Κερκυραία», Πρωταθλήτρια Αυστραλίας!

5f1 

Χρυσό στο bouldering για την 12χρονη Θεοδώρα Κασιμίδου, που άφησε προ τριετίας το νησί.


Μια 12χρονη, μεγαλωμένη εδώ, στην Κέρκυρα, Πρωταθλήτρια Αυστραλίας; Κι όμως, ισχύει! Θεοδώρα Κασιμίδου. Μετακόμισε προς τριετίας, απ’ το νησί, οικογενειακώς, στην Αδελαϊδα όταν οι γονείς της (ο δάσκαλος, Χρήστος Κασιμίδης και η Μαρή Κοσμαρίκου, ακαδημαϊκοί υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας), πήραν μετάθεση στην Πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας.
«Όταν πρωτοήρθαμε» διηγήθηκε πρόσφατα στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος», «η αλήθεια είναι πως σκεφτόμουν συνεχώς την Κέρκυρα και τους φίλους που άφησα πίσω. Τώρα, όμως...».
Ο κύριος λόγος; Το bouldering! Παντελώς άγνωστο σπορ εδώ, στην Αυστραλία, ωστόσο (κι ακόμη σε ΗΠΑ, Ν. Αφρική και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες), εξαιρετικά δημοφιλές (τόσο που να φέρεται υποψήφιο για ένταξη στα ολυμπιακά αθλήματα της Ολυμπιάδας του Τόκιο, το 2020), με εθνικά Πρωταθλήματα ακόμη και σε επίπεδο υποδομών.
Επί της ουσίας, μιλάμε για Αναρρίχηση. Χωρίς σχοινί, σε ειδικά διαμορφωμένο τοίχο, με μικρούς βράχους- στηρίγματα, ύψους έως κι 6 μ..
Πρόσφατα (9-11/10), λοιπόν, έλαβαν χώρα στο Ballarat της Βικτώριας, οι Εθνικοί Αγώνες (National Boulder Climbing Competition), με την υποστήριξη της πολιτειακής κυβέρνησης. Και η Θεοδώρα, όχι μόνο συμμετείχε, αλλά κατέκτησε και το χρυσό στην κατηγορία Παγκορασίδων 2002- 03, επικρατώντας δέκα συναθλητριών της από ολόκληρη της Αυστραλία.
«Δεν είναι λίγο να είσαι πρωταθλήτρια όλης της Αυστραλίας και νιώθω περήφανη για όλους τους Έλληνες και για την Νότια Αυστραλία» δήλωσε μετά το πέρας των αγώνων.
Σύμφωνα με τον «Ν.Κ», «η μικροσκοπική, αλλά δυναμική αθλήτρια, προπονείται περίπου τρεις ώρες την ημέρα και έχει ήδη κερδίσει πολλούς αγώνες στην Νότια Αυστραλία, επιδεικνύοντας εξαιρετικό ταλέντο τεχνικής αλλά και μοναδικό πείσμα και αποφασιστικότητα». Με την ίδια να προσθέτει ότι «δοκίμασα για πρώτη φορά αναρρίχηση στο Royal Adelaide Show και μου άρεσε πολύ. Ήμουν τυχερή γιατί ολόκληρη η Αδελαΐδα έχει μόνο δύο γυμναστήρια για προπονήσεις bouldering...».
*το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα CorfuPress/Corfusports.

Χαμός στην Κέρκυρα με τις δωροεπιταγές 850€ για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς!Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λάβεις μέρος σε μια έρευνα καταναλωτών σχετικά με κάποια προϊόντα στα ΣουπερΜάρκετς.Λάβε μέρος πατώντας εδώ