Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Φήμες για κατάργηση των ειδικών φρουρών στην Κρήτη

eidikos_frouros 

Φήμες για κατάργηση της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης (ΥΠΑΣΕΚ) έχουν θορυβήσει το σωματείο των ειδικών φρουρών του νησιού το οποίο εκφράζει την αντίθεσή του αφήνοντας αιχμές για τη στάση των ενώσεων αστυφυλάκων και αξιωματικών.
Στην ΥΠΑΣΕΚ εντάσσονται τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) στα οποία υπηρετούν αστυνομικοί και ειδικοί φρουροί της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σε ανακοίνωση της Ενωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης αναφέρεται ότι «πληθαίνουν οι φήμες για κατάργηση της ΥΠΑΣΕΚ στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης που υφίσταται το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».
Στο σημείο αυτό η Ενωση Ειδικών Φρουρών δηλώνει πως «έχει κουραστεί να τονίζει τα αυτονόητα» και σε ειρωνικό ύφος τονίζει:
«Η γνώμη της ένωσης μας λοιπόν είναι ΝΑΙ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ την ΥΠΑΣΕΚ και τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων.
•Επειδή είναι η μόνη υπηρεσία που έχει ασχοληθεί και συνεχίζει να ασχολείται σοβαρά με τα προβλήματα στην ύπαιθρο και στα χωριά της Κρήτης(εμπορία όπλων, ναρκωτικών, ζωοκλοπών) ενώ ταυτόχρονα αστυνομεύει και τα μεγάλα αστικά κέντρα της Κρήτης.
•Επειδή είναι έτοιμη επί 24ωρου βάσεως να ανταπεξέλθει σε κάθε έκτακτο περιστατικό σε οποιοδήποτε σημείο της Κρήτης, όσο απομακρυσμένο ή επικίνδυνο και αν είναι.
•Επειδή είναι μια υπηρεσία που έχει χύσει αίμα και έχει απώλειες ζωών πάνω στην προσπάθεια της αυτή.
•Επειδή δεν υπάρχει ούτε ένας στόχος αστυνομικού ενδιαφέροντος ο οποίος να μην φυλάσσεται από την συγκεκριμένη υπηρεσία.
•Επειδή είναι μια υπηρεσία που προσπαθεί ακόμα να κάνει την δουλειά της κόντρα σε όλες τις αντίξοες συνθήκες υλικές και τεχνικές, αλλά και τον ”πόλεμο” που δέχεται από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας της από τις τοπικές αστυνομικές συνδικαλιστικές ενώσεις.
•Επειδή ανήκει οργανικά στο Αρχηγείο και δεν μπορεί ο εκάστοτε τοπικός αστυνομικός διευθυντής να τοποθετήσει τους ”δικούς” του και να παρέμβει στο έργο της δημιουργώντας άλλη μια υπηρεσία ”συμφερόντων”.
•Επειδή οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες καθώς και οι φυσικές ηγεσίες διαπίστωναν την αναγκαιότητα της ύπαρξης της, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε μέσα από δύο συνεχόμενες αναδιαρθρώσεις της ΕΛ.ΑΣ.
•Επειδή σχεδόν όλες οι συνδικαλιστικές ενώσεις της Κρήτης συμφώνησαν με την πρόταση της Παγκρήτιας Ενωσης Αξιωματικών Αστυνομίας για την κατάργηση ΥΠΑΣΕΚ, ΤΑΕ και ΟΕΑ.
•Επειδή αυτές οι υπηρεσίες αντιμετώπισαν και περιόρισαν την βαριά εγκληματικότητα στο νησί μας.
Καταλήγοντας τονίζει:
«Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν και αφού σύμφωνα πάντα με τις εξαγγελίες των ενώσεων αστυφυλάκων και αξιωματικών, αυτό είναι που χρειάζεται για να εξυγιανθεί η αστυνόμευση και η αστυνομία στην Κρήτη, καταργήστε την λοιπόν να ησυχάσουμε!! Να ξέρετε όμως ότι όταν τα πράγματα ξεφεύγουν η γνωστή και μόνη λύση ”στείλε τα ΤΑΕ” θα αποτελεί πλέον παρελθόν!!».
Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος της Ενωσης Ειδικών Φρουρών Χρήστος Τσανακτσίδης και ο γενικός γραμματέας Δημήτριος Ζηρίδης.

haniotika-nea.gr 

Χαμός στα Χανιά με τις δωροεπιταγές 850€ για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς!Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λάβεις μέρος σε μια έρευνα καταναλωτών σχετικά με κάποια προϊόντα στα ΣουπερΜάρκετς.Λάβε μέρος πατώντας εδώ