Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015

Αυξάνονται στα Τρίκαλα τα κρούσματα ακραίας φτώχειας

κρούσματα ακραίας φτώχειας
Την  ανιούσα έχουν πάρει στον Νομό Τρικάλων τα στοιχεία που δείχνουν συνθήκες ακραίας φτώχειας για Τρικαλινούς.


Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr αυξήθηκαν κατακόρυφα οι Τρικαλινοί που πέρασαν την «κόκκινη» γραμμή και από τα επίπεδα της φτώχειας, έχουν βρεθεί στην ακραία φτώχεια και δίνουν καθημερινή «μάχη» για ένα πιάτο φαγητό.

Οι μνημονιακές πολιτικές της τελευταίας 6ετίας, είχαν ως φυσικό επακόλουθο να «καταρρεύσουν» αυτοί που βρισκόταν λίγο πάνω από το όριο φτώχειας πριν την εφαρμογή των Μνημονίων.

Οι χιλιάδες αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής» είναι η …επιβεβαίωση των παραπάνω και μια παρατήρηση των αιτήσεων, δείχνει ότι υπάρχουν και βρέφη που δοκιμάζονται από την υπάρχουσα κατάσταση…

Φυσικά οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν και απορρίφθηκαν από το πρόγραμμα, είναι πολύ περισσότερες και οι ελπίδες των απορριπτέων μεταφέρονται στις ενστάσεις που κατέθεσαν, ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα δωρεάν προμήθειας τροφίμων.

Για την επιλογή των δικαιούχων, έχουν τεθεί εισοδηματικά κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία, το ετήσιο εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει, για κάθε μεμονωμένο άτομο τα 3.000 ευρώ, για διμελείς οικογένειες τα 4.500 ευρώ, για 3μελείς οικογένειες τα 5.400 ευρώ, για 4μελείς οικογένειες τα 6.300 ευρώ και για 5μελείς οικογένειες τα 7.200 ευρώ. Ακόμα η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 115.000 ευρώ κατ' άτομο, προσαυξανόμενη κατά 20.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 15.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο - και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια, το ποσό των 250.000 ευρώ.

trikalanews.gr 

Χαμός στα Τρίκαλα με τις δωροεπιταγές 850€ για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς!Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λάβεις μέρος σε μια έρευνα καταναλωτών σχετικά με κάποια προϊόντα στα ΣουπερΜάρκετς.Λάβε μέρος πατώντας εδώ