Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Ο πιο σύγχρονος πυροσβεστικός σταθμός της Θεσσαλονίκης με τη μεγαλύτερη... τσουλήθρα και γυμναστήριο (ΦΩΤΟ) .

Από τον Φεβρουάριο η Θεσσαλονίκη διαθέτει έναν από τους πιο σύγχρονους πυροσβεστικούς σταθμούς. Ένας σταθμός που έχει πρωτοποριακές παροχές αλλά και κατασκευές που δεν επιτρέπουν την κατασπατάληση των πόρων της υπηρεσίας.


Ο 1ος πυροσβεστικός σταθμός της Θεσσαλονίκης απόκτησε για « σπίτι» ένα από τα πιο σύγχρονα δημόσια κτίρια της Ελλάδος. Ο συγκεκριμένος πυροσβεστικός από το 1932 μέχρι σήμερα έχει αλλάξει πάρα πολλά κτήρια στέγασης. Το τελευταίο κτήριο ήταν στην οδό Ολυμπιάδος 117 και από τον Φεβρουάριο στεγάζονται σε ένα από τα πιο εξελιγμένους τεχνολογικά πυροσβεστικούς σταθμούς, στην οδό Ολυμπιάδος 126. «Το προηγούμενο κτίριο στην Ολύμπου, ήταν εντελώς ακατάλληλο, δυσκολευόμασταν πολύ. Σε αυτό το κτίριο έχουμε απίστευτα καλές παροχές, είναι μια μεγάλη αλλαγή» δήλωσε στο Seleoο διοικητής του 1ου πυροσβεστικού σταθμού της Θεσσαλονίκης, Σπύρο Βαρσάμη.
Το 2010 θεμελιώθηκε το νέο κτήριο του 1ου πυροσβεστικού σταθμού, ωστόσο λόγω της οικονομικής κρίσης και άλλων καταστάσεων παραδόθηκε το Φεβρουάριο του 2015. Το νέο κτίριο που κατασκευάστηκε με «Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα» (ΣΔΙΤ), εντάσσεται στο έργο μελέτης, κατασκευής, χρηματοδότησης και τεχνικής διαχείρισης των εγκαταστάσεων, επτά νέων κτιρίων του Πυροσβεστικού Σώματος που βρίσκονται και σε άλλες έξι πόλεις της Ελλάδας. Η  επιλογή των σταθμών, έγινε με τα κριτήρια εάν πλήρωναν κάποιο ενοίκιο στέγασης αλλά κι αν υπήρχε στη περιοχή κάποιο ιδιόκτητο κτήριο της πυροσβεστικής.
4

Σύμφωνα με τον διοικητή του σταθμού, Σπύρο Βαρσάμη, το κτίριο της Θεσσαλονίκης πρόκειται για τον μοναδικό σταθμό κτίστηκε ως πολυκατοικία, όλα τα υπόλοιπα είναι ισόγεια, με έναν όροφο ίσως παραπάνω. Ο καινούριος 1ος πυροσβεστικός σταθμός της Θεσσαλονίκης, πρόκειται για ένα τετραώροφο κτίριο, με δυο υπόγεια που τα συνολικά του τετραγωνικά μέτρα ανέρχονται στα 2.535.
Αμαξοστάσιο 1
Το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης- Building Management System (BMS), το οποίο έχει εγκατασταθεί στο κτήριο παρακολουθεί και ελέγχει το μηχανολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Ο εξαερισμός, η θέρμανση, ο κλιματισμός, ο φωτισμός, η πυρασφάλειας, και η ηλετροδότηση ελέγχονται όλα από διαχειριστή της κατασκευαστικής στην Αθήνα.

Έτσι η θερμοκρασία όλων των χώρων καθορίζεται από το BMS, με μόνη δυνατότητα παρέμβασης από τους χρήστες την αυξομείωση κατά 1ο C. Τα κουφώματα διαθέτουν ανιχνευτές θέσης, ώστε αν είναι ανοιχτά να μη λειτουργεί ο κλιματισμός ή η θέρμανση αντίστοιχα. Σε όλους τους χώρους όπου δεν υπάρχει μόνιμη ανθρώπινη παρουσία ο φωτισμός ελέγχεται με ανιχνευτές κίνησης. Υπάρχουν ηλιακοί θερμοσίφωνες για ζεστό νερό, ενώ οι προβολείς του εξωτερικού φωτισμού τροφοδοτούνται από φωτοβολταϊκά. Αλλά και το νερό στο κτίριο δεν πάει χαμένο, καθώς λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός που επιτρέπει τη επαναχρησιμοποίηση του νερού στους χώρους υγιεινής.
Τηλεφωνείο 1

Στους δυο υπόγειους ορόφους υπάρχουν 19 θέσεις στάθμευσης, για τις ανάγκες του προσωπικού αλλά και βοηθητικών πυροσβεστικών οχημάτων, ώστε να μην επιβαρύνεται η δυνατότητα στάθμευσης στην περιοχή από τη λειτουργία της Υπηρεσίας.
Υπόγειο πάρκινγκ ΙΧ υπαλλήλων 1

Υπάρχει εξοπλισμένο γυμναστήριο για την άθληση των Πυροσβεστών και διαθέτει ίσως τη μεγαλύτερη τσουλήθρα «στεγνού» τύπου, για την ταχεία κίνηση των πυροσβεστικών υπαλλήλων από το 2ο όροφο στο Αμαξοστάσιο.
6

Στο 1ο πυροσβεστικό σταθμό της Θεσσαλονίκης υπάρχουν 79 πυροσβέστες, ενώ στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής της Θεσσαλονίκης. Ο κύριος Βαρσάμης, μας μετέφερε τις αντιδράσεις των υπόλοιπων συναδέλφων του όταν επισκέπτονται τον καινούριο σταθμό, λέγοντας μας ότι οι περισσότεροι μένουν έκπληκτοι από τις παροχές και την τεχνολογία που διαθέτει.
Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων
Επίσης διαθέτει κάτι που υπάρχει μόνο στο συγκεκριμένο σταθμό στη Θεσσαλονίκη. Είναι το μηχάνημα πλύσης και στεγνώματος των υποδημάτων. Ενώ, σύμφωνα με τον διοικητή του 1ου πυροσβεστικού σταθμού, με τα πλυντήρια και τα στεγνωτήρια ρούχων που έχουν, μπορούν να γυρίσουν από μια φωτία και μέσα στα επόμενα 70 λεπτά η στολή τους να είναι έτοιμη για να την ξανα χρησιμοποιήσουν.
Μηχάνημα πλύσης υποδημάτων
Αίθουσα διαχείρισης κρίσεων
Γυμναστήριο
Θάλαμος υπαλλήλων
ΚΨ
Κουζίνα
Χώροι υγιεινής

Η Ευτυχία υπήρξε ο μεγάλος έρωτας του Δημήτρη Ιωαννίδη- Τσακιρντέκη. Το 1890 θέλοντας να αποδείξει έμπρακτα τον έρωτα του για εκείνη, έχτισε έναν πύργο που του έδωσε το όνομα «Chateau mon bonheur» δηλαδή «Ο Πύργος της Ευτυχίας μου». Βρίσκεται στην οδό Βασ. Όλγας, στον αριθμό 110 στην τότε συνοικία των «εξοχών». Τα σχέδια ήταν του Φρειδερίκου Σαγιό από τον Δημήτρη Ιωαννίδη Τσακιρντέκη και η κατασκευή του κόστισε 140.000 γρόσια. Στην τοπική κοινωνία η περιοχή ονομάζεται και «Κόκκινοι Πύργοι». Τα χαρακτηριστικά κόκκινα τούβλα με τα οποία έχει χτιστεί είναι σήμα κατατεθέν. Ο "Πύργος της Ευτυχίας μου" και δίπλα η βίλα Καπαντζή σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα το 1908 Ο «Πύργος της Ευτυχίας μου» χτισμένος με κομψότητα μεσαιωνικού ρυθμού και δίπλα η βίλα Καπαντζή σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα το 1908. Το κτήμα ήταν παραθαλάσσιο εκείνη την εποχή. Κοντά στη θάλασσα υπήρχε σκεπαστό θερμοκήπιο ενώ μπροστά στο κύμα υπήρχαν τραπεζάκια με καθίσματα, όπως και στο μικρότερο από τα δυο κτίσματα σε μορφή κάστρου με κόκκινα τούβλα, που το αποτελούσαν. Από το 1984 έχει χαρακτηρισθεί, με υπουργική απόφαση, διατηρητέο. Χαρακτηριστικά είναι τα κόκκινα τούβλα με τα οποία είναι χτισμένος. Χαρακτηριστικά είναι τα κόκκινα τούβλα με τα οποία είναι χτισμένος. Τα κτήρια της παλιάς περιοχής των εξοχών με τις «πολεμίστρες» χρησιμοποιήθηκαν αργότερα από τα εκπαιδευτήρια Σχοινά ως οικοτροφείο. Μετά τον πόλεμο μπήκαν μέσα πρόσφυγες και πολύ αργότερα εγκαταστάθηκαν οι Πρόσκοποι. Ο Πύργος της Ευτυχίας από τον κήπο της οικίας Χασά Ασίζ Καπαντζή την εποχή που στέγαζε τα εκπαιδευτήρια Αγλαϊάς Σχινά (περιοχή Ανάληψη) Ο Πύργος της Ευτυχίας από τον κήπο της οικίας Χασά Ασίζ Καπαντζή την εποχή που στέγαζε τα εκπαιδευτήρια Αγλαϊάς Σχινά (περιοχή Ανάληψη) Ο πύργος της ευτυχίας ρημάζει Η σημερινή εικόνα του πύργου είναι θλιβερή και δεν θυμίζει σε τίποτα το κομψοτέχνημα του 1890. Το άλλοτε επιβλητικό κτήριο με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική είναι ένα ερείπιο που το καταπίνει ένας τεράστιος κισσός. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι κάποτε χτίστηκε για να υμνήσει τον έρωτα. Η σκληρή εικόνα του σήμερα Η θλιβερή εικόνα του Πύργου σήμερα Σύμφωνα με την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, το κυρίως κτίσμα έχει δεχθεί μεταγενέστερες προσθήκες, αλλά είναι δυνατή η επαναφορά του στην αρχική του μορφή. Το δεύτερο κτίσμα διατηρεί ένα μόνο τμήμα του, δεδομένου ότι από το υπόλοιπο σώζεται μόνο η βάση. Το οικόπεδο έχει εγκαταλειφθεί εξολοκλήρου, κυρίως μετά την αποχώρηση των προσκόπων. pyrgos-tis_eytyxias_avli Ο χώρος των τριών στρεμμάτων ανήκει εξ αδιαιρέτου στο Ιωαννίδειο ίδρυμα, αλλά και σε ιδιώτες και σε άλλα σωματεία φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Το εσωτερικό του πύργου Εικόνα διάλυσης στο εσωτερικό του πύργου. Σήμερα το κτίριο, που παρουσιάζει εξαιρετικό αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, βρίσκεται σε αχρηστία, επειδή οι ιδιοκτήτες του δεν συμφωνούν για τη μελλοντική χρήση του....

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/pou-vriskete-o-kokkinos-pirgos-pou-chtistike-gia-na-imnisi-enan-megalo-erota-stin-thessaloniki-chtistike-gia-tin-omorfi-eftichia-ke-itan-parathalassios-simera-ine-egkatalelimenos-ke-ton-katapini/
Η Ευτυχία υπήρξε ο μεγάλος έρωτας του Δημήτρη Ιωαννίδη- Τσακιρντέκη. Το 1890 θέλοντας να αποδείξει έμπρακτα τον έρωτα του για εκείνη, έχτισε έναν πύργο που του έδωσε το όνομα «Chateau mon bonheur» δηλαδή «Ο Πύργος της Ευτυχίας μου». Βρίσκεται στην οδό Βασ. Όλγας, στον αριθμό 110 στην τότε συνοικία των «εξοχών». Τα σχέδια ήταν του Φρειδερίκου Σαγιό από τον Δημήτρη Ιωαννίδη Τσακιρντέκη και η κατασκευή του κόστισε 140.000 γρόσια. Στην τοπική κοινωνία η περιοχή ονομάζεται και «Κόκκινοι Πύργοι». Τα χαρακτηριστικά κόκκινα τούβλα με τα οποία έχει χτιστεί είναι σήμα κατατεθέν. Ο "Πύργος της Ευτυχίας μου" και δίπλα η βίλα Καπαντζή σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα το 1908 Ο «Πύργος της Ευτυχίας μου» χτισμένος με κομψότητα μεσαιωνικού ρυθμού και δίπλα η βίλα Καπαντζή σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα το 1908. Το κτήμα ήταν παραθαλάσσιο εκείνη την εποχή. Κοντά στη θάλασσα υπήρχε σκεπαστό θερμοκήπιο ενώ μπροστά στο κύμα υπήρχαν τραπεζάκια με καθίσματα, όπως και στο μικρότερο από τα δυο κτίσματα σε μορφή κάστρου με κόκκινα τούβλα, που το αποτελούσαν. Από το 1984 έχει χαρακτηρισθεί, με υπουργική απόφαση, διατηρητέο. Χαρακτηριστικά είναι τα κόκκινα τούβλα με τα οποία είναι χτισμένος. Χαρακτηριστικά είναι τα κόκκινα τούβλα με τα οποία είναι χτισμένος. Τα κτήρια της παλιάς περιοχής των εξοχών με τις «πολεμίστρες» χρησιμοποιήθηκαν αργότερα από τα εκπαιδευτήρια Σχοινά ως οικοτροφείο. Μετά τον πόλεμο μπήκαν μέσα πρόσφυγες και πολύ αργότερα εγκαταστάθηκαν οι Πρόσκοποι. Ο Πύργος της Ευτυχίας από τον κήπο της οικίας Χασά Ασίζ Καπαντζή την εποχή που στέγαζε τα εκπαιδευτήρια Αγλαϊάς Σχινά (περιοχή Ανάληψη) Ο Πύργος της Ευτυχίας από τον κήπο της οικίας Χασά Ασίζ Καπαντζή την εποχή που στέγαζε τα εκπαιδευτήρια Αγλαϊάς Σχινά (περιοχή Ανάληψη) Ο πύργος της ευτυχίας ρημάζει Η σημερινή εικόνα του πύργου είναι θλιβερή και δεν θυμίζει σε τίποτα το κομψοτέχνημα του 1890. Το άλλοτε επιβλητικό κτήριο με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική είναι ένα ερείπιο που το καταπίνει ένας τεράστιος κισσός. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι κάποτε χτίστηκε για να υμνήσει τον έρωτα. Η σκληρή εικόνα του σήμερα Η θλιβερή εικόνα του Πύργου σήμερα Σύμφωνα με την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, το κυρίως κτίσμα έχει δεχθεί μεταγενέστερες προσθήκες, αλλά είναι δυνατή η επαναφορά του στην αρχική του μορφή. Το δεύτερο κτίσμα διατηρεί ένα μόνο τμήμα του, δεδομένου ότι από το υπόλοιπο σώζεται μόνο η βάση. Το οικόπεδο έχει εγκαταλειφθεί εξολοκλήρου, κυρίως μετά την αποχώρηση των προσκόπων. pyrgos-tis_eytyxias_avli Ο χώρος των τριών στρεμμάτων ανήκει εξ αδιαιρέτου στο Ιωαννίδειο ίδρυμα, αλλά και σε ιδιώτες και σε άλλα σωματεία φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Το εσωτερικό του πύργου Εικόνα διάλυσης στο εσωτερικό του πύργου. Σήμερα το κτίριο, που παρουσιάζει εξαιρετικό αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, βρίσκεται σε αχρηστία, επειδή οι ιδιοκτήτες του δεν συμφωνούν για τη μελλοντική χρήση του....

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/pou-vriskete-o-kokkinos-pirgos-pou-chtistike-gia-na-imnisi-enan-megalo-erota-stin-thessaloniki-chtistike-gia-tin-omorfi-eftichia-ke-itan-parathalassios-simera-ine-egkatalelimenos-ke-ton-katapini/

Η Ευτυχία υπήρξε ο μεγάλος έρωτας του Δημήτρη Ιωαννίδη- Τσακιρντέκη. Το 1890 θέλοντας να αποδείξει έμπρακτα τον έρωτα του για εκείνη, έχτισε έναν πύργο που του έδωσε το όνομα «Chateau mon bonheur» δηλαδή «Ο Πύργος της Ευτυχίας μου». Βρίσκεται στην οδό Βασ. Όλγας, στον αριθμό 110 στην τότε συνοικία των «εξοχών». Τα σχέδια ήταν του Φρειδερίκου Σαγιό από τον Δημήτρη Ιωαννίδη Τσακιρντέκη και η κατασκευή του κόστισε 140.000 γρόσια. Στην τοπική κοινωνία η περιοχή ονομάζεται και «Κόκκινοι Πύργοι». Τα χαρακτηριστικά κόκκινα τούβλα με τα οποία έχει χτιστεί είναι σήμα κατατεθέν. Ο "Πύργος της Ευτυχίας μου" και δίπλα η βίλα Καπαντζή σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα το 1908 Ο «Πύργος της Ευτυχίας μου» χτισμένος με κομψότητα μεσαιωνικού ρυθμού και δίπλα η βίλα Καπαντζή σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα το 1908. Το κτήμα ήταν παραθαλάσσιο εκείνη την εποχή. Κοντά στη θάλασσα υπήρχε σκεπαστό θερμοκήπιο ενώ μπροστά στο κύμα υπήρχαν τραπεζάκια με καθίσματα, όπως και στο μικρότερο από τα δυο κτίσματα σε μορφή κάστρου με κόκκινα τούβλα, που το αποτελούσαν. Από το 1984 έχει χαρακτηρισθεί, με υπουργική απόφαση, διατηρητέο. Χαρακτηριστικά είναι τα κόκκινα τούβλα με τα οποία είναι χτισμένος. Χαρακτηριστικά είναι τα κόκκινα τούβλα με τα οποία είναι χτισμένος. Τα κτήρια της παλιάς περιοχής των εξοχών με τις «πολεμίστρες» χρησιμοποιήθηκαν αργότερα από τα εκπαιδευτήρια Σχοινά ως οικοτροφείο. Μετά τον πόλεμο μπήκαν μέσα πρόσφυγες και πολύ αργότερα εγκαταστάθηκαν οι Πρόσκοποι. Ο Πύργος της Ευτυχίας από τον κήπο της οικίας Χασά Ασίζ Καπαντζή την εποχή που στέγαζε τα εκπαιδευτήρια Αγλαϊάς Σχινά (περιοχή Ανάληψη) Ο Πύργος της Ευτυχίας από τον κήπο της οικίας Χασά Ασίζ Καπαντζή την εποχή που στέγαζε τα εκπαιδευτήρια Αγλαϊάς Σχινά (περιοχή Ανάληψη) Ο πύργος της ευτυχίας ρημάζει Η σημερινή εικόνα του πύργου είναι θλιβερή και δεν θυμίζει σε τίποτα το κομψοτέχνημα του 1890. Το άλλοτε επιβλητικό κτήριο με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική είναι ένα ερείπιο που το καταπίνει ένας τεράστιος κισσός. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι κάποτε χτίστηκε για να υμνήσει τον έρωτα. Η σκληρή εικόνα του σήμερα Η θλιβερή εικόνα του Πύργου σήμερα Σύμφωνα με την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, το κυρίως κτίσμα έχει δεχθεί μεταγενέστερες προσθήκες, αλλά είναι δυνατή η επαναφορά του στην αρχική του μορφή. Το δεύτερο κτίσμα διατηρεί ένα μόνο τμήμα του, δεδομένου ότι από το υπόλοιπο σώζεται μόνο η βάση. Το οικόπεδο έχει εγκαταλειφθεί εξολοκλήρου, κυρίως μετά την αποχώρηση των προσκόπων. pyrgos-tis_eytyxias_avli Ο χώρος των τριών στρεμμάτων ανήκει εξ αδιαιρέτου στο Ιωαννίδειο ίδρυμα, αλλά και σε ιδιώτες και σε άλλα σωματεία φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Το εσωτερικό του πύργου Εικόνα διάλυσης στο εσωτερικό του πύργου. Σήμερα το κτίριο, που παρουσιάζει εξαιρετικό αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, βρίσκεται σε αχρηστία, επειδή οι ιδιοκτήτες του δεν συμφωνούν για τη μελλοντική χρήση του....

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/pou-vriskete-o-kokkinos-pirgos-pou-chtistike-gia-na-imnisi-enan-megalo-erota-stin-thessaloniki-chtistike-gia-tin-omorfi-eftichia-ke-itan-parathalassios-simera-ine-egkatalelimenos-ke-ton-katapini/
Η Ευτυχία υπήρξε ο μεγάλος έρωτας του Δημήτρη Ιωαννίδη- Τσακιρντέκη. Το 1890 θέλοντας να αποδείξει έμπρακτα τον έρωτα του για εκείνη, έχτισε έναν πύργο που του έδωσε το όνομα «Chateau mon bonheur» δηλαδή «Ο Πύργος της Ευτυχίας μου». Βρίσκεται στην οδό Βασ. Όλγας, στον αριθμό 110 στην τότε συνοικία των «εξοχών». Τα σχέδια ήταν του Φρειδερίκου Σαγιό από τον Δημήτρη Ιωαννίδη Τσακιρντέκη και η κατασκευή του κόστισε 140.000 γρόσια. Στην τοπική κοινωνία η περιοχή ονομάζεται και «Κόκκινοι Πύργοι». Τα χαρακτηριστικά κόκκινα τούβλα με τα οποία έχει χτιστεί είναι σήμα κατατεθέν. Ο "Πύργος της Ευτυχίας μου" και δίπλα η βίλα Καπαντζή σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα το 1908 Ο «Πύργος της Ευτυχίας μου» χτισμένος με κομψότητα μεσαιωνικού ρυθμού και δίπλα η βίλα Καπαντζή σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα το 1908. Το κτήμα ήταν παραθαλάσσιο εκείνη την εποχή. Κοντά στη θάλασσα υπήρχε σκεπαστό θερμοκήπιο ενώ μπροστά στο κύμα υπήρχαν τραπεζάκια με καθίσματα, όπως και στο μικρότερο από τα δυο κτίσματα σε μορφή κάστρου με κόκκινα τούβλα, που το αποτελούσαν. Από το 1984 έχει χαρακτηρισθεί, με υπουργική απόφαση, διατηρητέο. Χαρακτηριστικά είναι τα κόκκινα τούβλα με τα οποία είναι χτισμένος. Χαρακτηριστικά είναι τα κόκκινα τούβλα με τα οποία είναι χτισμένος. Τα κτήρια της παλιάς περιοχής των εξοχών με τις «πολεμίστρες» χρησιμοποιήθηκαν αργότερα από τα εκπαιδευτήρια Σχοινά ως οικοτροφείο. Μετά τον πόλεμο μπήκαν μέσα πρόσφυγες και πολύ αργότερα εγκαταστάθηκαν οι Πρόσκοποι. Ο Πύργος της Ευτυχίας από τον κήπο της οικίας Χασά Ασίζ Καπαντζή την εποχή που στέγαζε τα εκπαιδευτήρια Αγλαϊάς Σχινά (περιοχή Ανάληψη) Ο Πύργος της Ευτυχίας από τον κήπο της οικίας Χασά Ασίζ Καπαντζή την εποχή που στέγαζε τα εκπαιδευτήρια Αγλαϊάς Σχινά (περιοχή Ανάληψη) Ο πύργος της ευτυχίας ρημάζει Η σημερινή εικόνα του πύργου είναι θλιβερή και δεν θυμίζει σε τίποτα το κομψοτέχνημα του 1890. Το άλλοτε επιβλητικό κτήριο με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική είναι ένα ερείπιο που το καταπίνει ένας τεράστιος κισσός. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι κάποτε χτίστηκε για να υμνήσει τον έρωτα. Η σκληρή εικόνα του σήμερα Η θλιβερή εικόνα του Πύργου σήμερα Σύμφωνα με την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, το κυρίως κτίσμα έχει δεχθεί μεταγενέστερες προσθήκες, αλλά είναι δυνατή η επαναφορά του στην αρχική του μορφή. Το δεύτερο κτίσμα διατηρεί ένα μόνο τμήμα του, δεδομένου ότι από το υπόλοιπο σώζεται μόνο η βάση. Το οικόπεδο έχει εγκαταλειφθεί εξολοκλήρου, κυρίως μετά την αποχώρηση των προσκόπων. pyrgos-tis_eytyxias_avli Ο χώρος των τριών στρεμμάτων ανήκει εξ αδιαιρέτου στο Ιωαννίδειο ίδρυμα, αλλά και σε ιδιώτες και σε άλλα σωματεία φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Το εσωτερικό του πύργου Εικόνα διάλυσης στο εσωτερικό του πύργου. Σήμερα το κτίριο, που παρουσιάζει εξαιρετικό αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, βρίσκεται σε αχρηστία, επειδή οι ιδιοκτήτες του δεν συμφωνούν για τη μελλοντική χρήση του....

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/pou-vriskete-o-kokkinos-pirgos-pou-chtistike-gia-na-imnisi-enan-megalo-erota-stin-thessaloniki-chtistike-gia-tin-omorfi-eftichia-ke-itan-parathalassios-simera-ine-egkatalelimenos-ke-ton-katapini/
http://www.seleo.gr

Χαμός στη Θεσσαλονίκη με τις δωροεπιταγές 850€ για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς!Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λάβεις μέρος σε μια έρευνα καταναλωτών σχετικά με κάποια προϊόντα στα ΣουπερΜάρκετς.Λάβε μέρος πατώντας εδώ 

Η Ευτυχία υπήρξε ο μεγάλος έρωτας του Δημήτρη Ιωαννίδη- Τσακιρντέκη. Το 1890 θέλοντας να αποδείξει έμπρακτα τον έρωτα του για εκείνη, έχτισε έναν πύργο που του έδωσε το όνομα «Chateau mon bonheur» δηλαδή «Ο Πύργος της Ευτυχίας μου». Βρίσκεται στην οδό Βασ. Όλγας, στον αριθμό 110 στην τότε συνοικία των «εξοχών». Τα σχέδια ήταν του Φρειδερίκου Σαγιό από τον Δημήτρη Ιωαννίδη Τσακιρντέκη και η κατασκευή του κόστισε 140.000 γρόσια. Στην τοπική κοινωνία η περιοχή ονομάζεται και «Κόκκινοι Πύργοι». Τα χαρακτηριστικά κόκκινα τούβλα με τα οποία έχει χτιστεί είναι σήμα κατατεθέν. Ο "Πύργος της Ευτυχίας μου" και δίπλα η βίλα Καπαντζή σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα το 1908 Ο «Πύργος της Ευτυχίας μου» χτισμένος με κομψότητα μεσαιωνικού ρυθμού και δίπλα η βίλα Καπαντζή σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα το 1908. Το κτήμα ήταν παραθαλάσσιο εκείνη την εποχή. Κοντά στη θάλασσα υπήρχε σκεπαστό θερμοκήπιο ενώ μπροστά στο κύμα υπήρχαν τραπεζάκια με καθίσματα, όπως και στο μικρότερο από τα δυο κτίσματα σε μορφή κάστρου με κόκκινα τούβλα, που το αποτελούσαν. Από το 1984 έχει χαρακτηρισθεί, με υπουργική απόφαση, διατηρητέο. Χαρακτηριστικά είναι τα κόκκινα τούβλα με τα οποία είναι χτισμένος. Χαρακτηριστικά είναι τα κόκκινα τούβλα με τα οποία είναι χτισμένος. Τα κτήρια της παλιάς περιοχής των εξοχών με τις «πολεμίστρες» χρησιμοποιήθηκαν αργότερα από τα εκπαιδευτήρια Σχοινά ως οικοτροφείο. Μετά τον πόλεμο μπήκαν μέσα πρόσφυγες και πολύ αργότερα εγκαταστάθηκαν οι Πρόσκοποι. Ο Πύργος της Ευτυχίας από τον κήπο της οικίας Χασά Ασίζ Καπαντζή την εποχή που στέγαζε τα εκπαιδευτήρια Αγλαϊάς Σχινά (περιοχή Ανάληψη) Ο Πύργος της Ευτυχίας από τον κήπο της οικίας Χασά Ασίζ Καπαντζή την εποχή που στέγαζε τα εκπαιδευτήρια Αγλαϊάς Σχινά (περιοχή Ανάληψη) Ο πύργος της ευτυχίας ρημάζει Η σημερινή εικόνα του πύργου είναι θλιβερή και δεν θυμίζει σε τίποτα το κομψοτέχνημα του 1890. Το άλλοτε επιβλητικό κτήριο με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική είναι ένα ερείπιο που το καταπίνει ένας τεράστιος κισσός. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι κάποτε χτίστηκε για να υμνήσει τον έρωτα. Η σκληρή εικόνα του σήμερα Η θλιβερή εικόνα του Πύργου σήμερα Σύμφωνα με την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, το κυρίως κτίσμα έχει δεχθεί μεταγενέστερες προσθήκες, αλλά είναι δυνατή η επαναφορά του στην αρχική του μορφή. Το δεύτερο κτίσμα διατηρεί ένα μόνο τμήμα του, δεδομένου ότι από το υπόλοιπο σώζεται μόνο η βάση. Το οικόπεδο έχει εγκαταλειφθεί εξολοκλήρου, κυρίως μετά την αποχώρηση των προσκόπων. pyrgos-tis_eytyxias_avli Ο χώρος των τριών στρεμμάτων ανήκει εξ αδιαιρέτου στο Ιωαννίδειο ίδρυμα, αλλά και σε ιδιώτες και σε άλλα σωματεία φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Το εσωτερικό του πύργου Εικόνα διάλυσης στο εσωτερικό του πύργου. Σήμερα το κτίριο, που παρουσιάζει εξαιρετικό αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, βρίσκεται σε αχρηστία, επειδή οι ιδιοκτήτες του δεν συμφωνούν για τη μελλοντική χρήση του....

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/pou-vriskete-o-kokkinos-pirgos-pou-chtistike-gia-na-imnisi-enan-megalo-erota-stin-thessaloniki-chtistike-gia-tin-omorfi-eftichia-ke-itan-parathalassios-simera-ine-egkatalelimenos-ke-ton-katapini/