Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Ενδιαφέρον Ηρακλειωτών για να νοικιάσουν σπίτια σε τουρίστεςΈντονο είναι το ενδιαφέρον των Ηρακλειωτών να ενοικιάσουν τα εξοχικά τους αλλά και τα διαμερίσματά τους στην πόλη σε τουρίστες για να μπορέσουν να ενισχύσουν τα εισοδήματά τους, ενώ πολίτες από όλη την Κρήτη επικοινωνούν με τον ΕΟΤ για να πληροφορηθούν αν και πότε θα γίνει πλήρης απελευθέρωση της αγοράς τουριστικών καταλυμάτων.Μόνο φέτος ζήτησαν και πήραν -με μια απλή διαδικασία- το ειδικό σήμα 1500 Κρητικοί από τους οποίους οι 400 είναι από το Ηράκλειο για να ενοικιάσουν τις εξοχικές μονοκατοικίες τους.

Ο διευθυντής του ΕΟΤ Κρήτης Άρης Στρατάκης είπε στην “Π”: “Διαπιστώνουμε καθημερινά ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου που θέλει να ενισχύσει το εισόδημα του ενοικιάζοντας σε ξένους το σπίτι του.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μπορεί κάποιος να πάρει με πολύ απλές διαδικασίες (οικοδομική άδεια, προσκόμιση ποινικού μητρώου κ.ά.) την σχετική άδεια από τον ΕΟΤ με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για αυτόνομη μονοκατοικία και όχι διαμέρισμα σε πολυκατοικία δηλαδή άδειες εξασφαλίζουν όσοι έχουν εξοχική κατοικία σύμφωνα με τον κ. Στρατάκη.

Φέτος δόθηκαν 1500 τέτοιες άδειες σε όλη την Κρήτη η πλειοψηφία των οποίων (400) στο Ν. Ηρακλείου όπως σημειώνει ο διευθυντής του ΕΟΤ.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το ενδιαφέρον του κόσμου αναζωπυρώνεται τώρα με την συζήτηση περί πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς τουριστικών καταλυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για προαπαιτούμενο της τρόικας και στο τρίτο μνημόνιο ωστόσο παράγοντες της αγοράς λένε ότι αυτό θα οδηγήσει σε υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Απελευθέρωση της αγοράς τουριστικών καταλυμάτων (αίτημα της τρόικας από το πρώτο μνημόνιο) σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να μισθώνει το οίκημά του (σπίτι, βίλα, διαμέρισμα κ.λπ.) χωρίς αυτό να έχει μητρώο τουριστικού καταλύματος. Η τρόικα ζητά απλή κατάθεση του μισθωτηρίου από έναν ιδιοκτήτη ακινήτου στην εφορία έπειτα από πέντε μέρες δίχως καμία προϋπόθεση αναφορικά με το επίπεδο του προσφερόμενου προϊόντος του καταλύματός του. 

patris.gr 

Χαμός στο Ηράκλειο με τις δωροεπιταγές 850€ για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς!Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λάβεις μέρος σε μια έρευνα καταναλωτών σχετικά με κάποια προϊόντα στα ΣουπερΜάρκετς.Λάβε μέρος πατώντας εδώ