Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Το σκάνδαλο με τα καπνά της Καβάλας «καίει» τη Γ.Γ. Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου

ab6ec94aca53066233d6426920e387a81438360117-620x330
Ένα πρόσφατο ρεπορτάζ του Βήματος αλλά και ένα ρεπορτάζ από το τον Αύγουστο ήδη του 2015 του ThePressProject  (ΕΔΩ) αποκαλύπτουν την υπόθεση που έφερε τη Γ.Γ. Εσόδων  Κατερίνα Σαββαΐδου, αν και πανίσχυρη μέχρι πρόσφατα, στην πόρτα της εξόδου. Η υπόθεση με την οποία συνδέεται ονομάταζεται «σκάνδαλο της Καβάλας» και έχει σχέση με αγοραπωλησίες καπνού !
 Μάλιστα, σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα, του 2013, στην υπόθεση που προκάλεσε το γνωστο υπέρογκο πρόστιμο – που κατηγορείται ότι «πάγωσε» η Κ. Σαββαΐδου,  εμπλέκεται και ο πρώην Υπουργός των Κυβερνήσεων Σημίτη ,  βουλευτής Σερρών Ιωάννης Ανθόπουλος. (ΕΔΩ)

Η υπόθεση έλαβε τεράστιο πολιτικό ενδιαφέρον καθώς η Γεν. Γραμματέας Εσόδων που τοποθετήθηκε από την Κυβέρνηση Σαμαρά ήταν πρόσωπο που επιθυμούν οι δανειστές να παραμείνει στη θέση της με υπερεξουσίες ανεξάρτητης αρχής ενώ η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι επιθυμεί την απομάκρυνσή της.
Το ρεπορτάζ του Βήματος από την Γιάννα Παπαδάκου:
Στοιχεία –φωτιά περιέχονται στον φάκελο  των επίκουρων εισαγγελέων διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση και Αγγελικής Τριανταφύλλου για την υπόθεση Σαββαΐδου και ιδιαίτερα  των εταιρειών   από την Καβάλα με σημείο αιχμής την μεσάζουσα εταιρεία  Gennet Α.Ε. Η τελευταία είχε και στο παρελθόν , όπως αποκαλύπτεται, περιοριστικά μέτρα εις βάρος της , τα οποία ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν μέσα σε περίπου ένα τετράμηνο… «Το Βήμα» αποκαλύπτει τους δικαιούχους της εταιρείας που είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν την Δικαιοσύνη και δημοσιεύει, επίσης, όλα τα στοιχεία για τις τρεις εταιρίες που φέρεται να ευνόησε η γενική γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία, από το φάκελο, εμφανίζεται να επιχείρησε να ποδηγετήσει τον φορολογικό  επανέλεγχο εταιρείας, που φέρεται να έχει διαπράξει ακόμα και τοκογλυφικές πράξεις. Μαρτυρία υπαλλήλου «καίει» την γραμματέα, αφού εμφανίζεται να έχει διατάξει τον επανέλεγχο, σχετικά με πρόστιμο 78.000.000 ευρώ, ποσό που θα έπρεπε ως τώρα να έχει καταβληθεί… Ο επανέλεγχος διατάχθηκε τον Δεκέμβριο του 2014, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση στη Βουλή  για την προεδρική εκλογή, που προκάλεσε τις εκλογές  τον Ιανουάριο του 2015 … Στην όλη υπόθεση εμπλέκεται και πρώην υπουργός, που εμφανίζεται να διευκόλυνε δανειοδότηση…
Ας πάρουμε , όμως  τα πράγματα από την αρχή: Ενώ το αίτημα επανελέγχου της εταιρείας  Gennet (ενδιάμεση εταιρεία σε αγοραπωλησίες εταιρειών καπνού εισαγωγών και εξαγωγών στην Καβάλα) είχε απορριφθεί, αιφνιδιαστικά το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου 2014 δόθηκε εντολή σε υπάλληλο (Ι.Μ. ) της Διεύθυνσης Ελέγχων απλό αντίγραφο αίτησης για επανέλεγχο, το οποίο έφερε ημερομηνία 13-10-2013… Η αίτηση, που παραδόθηκε  από  τον προϊστάμενο δεν έφερε ούτε αριθμό  πρωτοκόλλου, αλλά ούτε άλλη υπηρεσιακή σημείωση…  Προς έκπληξή της η υπάλληλος διαπίστωσε ότι η αίτηση ήταν η ίδια με αυτή της εταιρείας το 2013, για την οποία  στις 6-2-2014 υπήρχε απορριπτική  εισήγηση με ενημερωτικό σημείωμα… Διαπίστωσε ότι τα στοιχεία που επικαλείτο η επιχείρηση είχαν ήδη ληφθεί υπόψη από το ΔΕΚ Αθηνών και την Επιτροπή του 70Α και ότι εκκρεμούσε στα Διοικητικά Δικαστήρια… Για τους λόγους αυτούς εισηγήθηκε την απόρριψη της αίτησης… Παρότι συμφώνησε όλη η Υπηρεσία, με απόφαση της γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, στην οποία είχε στο μεταξύ έρθει η αρμοδιότητα επανελέγχων, διατάχθηκε να συνταχθεί συμπληρωματική έκθεση επανελέγχου για την   Gennet A.E., παρά  τις τέσσερις αποφάσεις επιβολής προστίμου.  Στη συνέχεια αντικαταστάθηκε ο  προϊστάμενος , ενώ προστέθηκε για επανέλεγχο και η εταιρεία ΟΔΕΤΤΗ, που επίσης συναλλάσσονταν με την Gennet  . Ο προϊστάμενος Μ. αντικαταστάθηκε, διότι με έγγραφό  του εξέφραζε τις αντιρρήσεις του για τον επανέλεγχο!
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι τρεις ιδιοκτήτες της εταιρείας, Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης, Αλέξανδρος Μαρτίνης και Δημήτρης Κλώνης ήταν πρόσωπα εναντίον των οποίων είχαν επιβληθεί το 2013 περιοριστικά μέτρα με τις διατάξεις του νόμου 2523/1997, τα οποία ήρθησαν τον Μάιο του 2013 , λίγους μήνες μετά την επιβολή τους… Μάλιστα για την εταιρεία  Gennet A.E αναφέρουν ότι η μεσολάβησή της όχι μόνο δεν εξηγείται λογικά, αλλά ότι έβλαπτε τις δυο οικογενειακές επιχειρήσεις, λόγω της διαφοράς στην  τιμή πώλησης των καπνών , που ήταν 3:7!
Για την τρίτη εταιρεία «Καπνεμπορικές Επιχειρήσεις» , που πουλούσε και αγόραζε από την ΟΔΕΤΤΗ, οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι είχε συσταθεί για να της προσδοθεί νομιμοφάνεια στις χρηματικές ροές των τοκογλυφικών δανείων…
Η κυρία Σαββαΐδου θεωρείται πλέον από την ελληνική Δικαιοσύνη ως ύποπτη διάπραξης κακουργηματικής απιστίας και καλείται να δώσει εξηγήσεις στους εισαγγελείς την Τετάρτη ενώ ελέγχονται και άλλες 15 περιπτώσεις επανελέγχων, τις οποίες είχε επίσης διατάξει και ελέγχονται ως ύποπτες.

xanthipress.gr 

Χαμός στην Καβάλα με τις δωροεπιταγές 850€ για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς!Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λάβεις μέρος σε μια έρευνα καταναλωτών σχετικά με κάποια προϊόντα στα ΣουπερΜάρκετς.Λάβε μέρος πατώντας εδώ