Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Έτσι σώθηκε τουρίστρια στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Γλίτωσε από το θάνατο
Επαθε αλλεργικό σοκ λίγο πριν την αναχώρησή της


Της Αννας Κωνσταντουλάκη

Ενα σνακ που αγόρασε από το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” και το οποίο περιείχε φυστίκια στα οποία είναι αλλεργική παρολίγο να οδηγήσει στο θάνατο 20χρονη Βρετανίδα που ήρθε για διακοπές στην Κρήτη και επρόκειτο να αναχωρήσει χθες το μεσημέρι για την πατρίδα της.

Η κοπέλα σώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση του γιατρού που εφημέρευε στο αεροδρόμιο ο οποίος την ανέταξε και του ΕΚΑΒ που την μετέφερε έτοιμη για διασωλήνωση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Οπως μας είπε ο γιατρός Νίκος Τσακουντάκης, η 20χρονη βρισκόταν στην αίθουσα αναμονής για να ταξιδέψει στη χώρα της, όταν υπέστη βαρύ αλλεργικό σοκ τρώγοντας σνακ που περιείχε ίχνη φυστικιού κάτι που προφανώς αγνοούσε η κοπέλα η οποία γνώριζε την αλλεργία της και είχε μάλιστα στις αποσκευές της αδρεναλίνη απαραίτητη σε περίπτωση αναφυλακτικού σοκ. Η Βρετανίδα έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις της ενώ πανικόβλητη η αδελφή της καλούσε σε βοήθεια παρουσία των άλλων επιβατών που έβλεπαν έντρομοι την 20χρονη να καταρρέει.

Αμέσως το κορίτσι μεταφέρθηκε στο ιατρείο του αερολιμένα με ισχυρό αναφυλακτικό σοκ.

“Οταν έφτασε σε μένα ήταν μισοπεθαμένη. Αμέσως της χορήγησα αδρεναλίνη και οξυγόνο και ευτυχώς προλάβαμε τα χειρότερα”.

Σύμφωνα με τον Νίκο Τσακουντάκη η κοπέλα σώθηκε και γιατί μεταφέρθηκε πολύ γρήγορα στο ιατρείο του αερολιμένα και χάρη στην άμεση κινητοποίηση του ΕΚΑΒ. “Καθημερινά αντιμετωπίζουμε πολλά περιστατικά, κάποια δύσκολα άλλα ευκολότερα. Ομως πάρα το γεγονός ότι έχουμε αυξημένη κίνηση στο αεροδρόμιο, οι χώροι του ιατρείου είναι ανεπαρκείς” υπογράμμισε ο ίδιος.

Η Βρετανίδα αναρρώνει και σύντομα θα πάρει εξιτήριο για να επιστρέψει στη χώρα της.