Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Στον Υπουργό Εργασίας οι εργαζόμενοι στο λιμάνι

Στο υπουργείο Εργασίας βρίσκεται αυτή την ώρα η Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά (ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.) προκειμένου να συναντήσουν τον υπουργό Εργασίας Γ.Κατρούγκαλο και να του θέσουν τα αιτήματά τους.

Το σωματείο ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π. που δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2014 μετά την πρώτη απεργία που έγινε στις προβλήτες της Cosco,σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι έχοντας την στήριξη των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ Α.Ε.(PCT θυγατρική της Cosco)άνοιξε εδώ και αρκετούς μήνες το ζήτημα των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ΣΣΕ, προκειμένου να καθοριστούν οι μισθοί, οι συνθήκες εργασίας υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, αποστέλλοντας τα αιτήματα στις εργοδοτικές ενώσεις.
Τα βασικά αιτήματά τους είναι:
✔ Να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, αφού αυτή τη στιγμή οι λιμενεργάτες καλύπτονται ασφαλιστικά με το ένσημο του ανειδίκευτου εργάτη, παρά το γεγονός ότι στις καταστάσεις προσωπικού του ΣΕΠΕ δηλώνονται ως λιμενεργάτες.
✔ Όλοι οι εργαζόμενοι να εγγραφούν στο Μητρώο Α-Β φορτοεκφορτωτών και να αναγνωριστούν όλες οι ειδικότητες του κλάδου.
✔ Την κατά νόμο σύσταση ενιαίας επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας των ανωτέρω συναδέλφων.
✔ Τη διατήρηση του υφιστάμενου ελάχιστου αριθμού ασφάλισης για λήψη σύνταξης γήρατος(4.500 ημέρες ασφάλισης) και την αποτροπή ενδεχόμενης αύξησης του ορίου αυτού.
✔ Την 3μερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας των εμπλεκόμενων μερών για την σύναψη της ΣΣΕ, δηλαδή Σωματείο, εργοδοτικές ενώσεις, υπουργείο Εργασίας.

piraeuspress.gr 


Χαμός στον Πειραιά με τις δωροεπιταγές 850€ για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς!Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λάβεις μέρος σε μια έρευνα καταναλωτών σχετικά με κάποια προϊόντα στα ΣουπερΜάρκετς.Λάβε μέρος πατώντας εδώ