Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Λήστευαν... οικογενειακώς ανυποψίαστους πολίτες στη Θεσσαλονίκη

Λήστευαν... οικογενειακώς ανυποψίαστους πολίτες στη Θεσσαλονίκη
Την εξάρθρωση «οικογενειακής» εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ενέχεται σε πολυάριθμες περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης, έπειτα από έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.
 Συνελήφθησαν για την υπόθεση τέσσερις άντρες ηλικίας 28 έως 38 ετών και αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί (όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας), σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση», «Κλοπής κατά συναυτουργία» και «Εγκληματικής οργάνωσης».
Ειδικότερα, οι ανωτέρω, συγκρότησαν τουλάχιστον από τον Μάιο του τρέχοντος έτους εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και το συνακόλουθο προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.
Συγκεκριμένα, δρώντας σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση και εκμεταλλευόμενοι την αριθμητική τους υπεροχή, αφαίρεσαν με τη χρήση σωματικής βίας, από τουλάχιστον πέντε ανυποψίαστους πολίτες, ένα δίκυκλο, χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και προσωπικά τους αντικείμενα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων συνεργών τους, καθώς και για τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες παράνομες ενέργειες.