Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Στην κυκλοφορία το Καραβόπορος - Λυγαριά του νέου αυτοκινητόδρομου Τρικάλων – ΆρταςΌπως κατέγραψε το trikalanews.gr η τελετή της παράδοσης, έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, του Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα, των πρώην Βουλευτών Τρικάλων Ηλία Βλαχογιάννη και Μιχάλη Ταμήλου,  Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων  του Δήμου Πύλης.


Ο κ. Αγοραστός, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο πόσο σπουδαίο στην παρούσα οικονομική συγκυρία, να παραδίδονται έργα προς όφελος των πολιτών και της επιχειρηματικότητας.

Ταυτόχρονα, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του, αν θα μπορέσει υπό τα εμπόδια των «capital controls», οι ανάδοχοι έργων να προχωρήσουν την ολοκλήρωση του έργου που θα συνδέει οδικά με ασφάλεια τα Τρίκαλα με την Άρτα.

Το τμήμα της οδού που παραδόθηκε σήμερα, αφορά σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο μήκους 9,5 χιλιομέτρων με 2 κατευθύνσεις με 4 λωρίδες κυκλοφορίας, ενώ υπάρχουν για την διευκόλυνση των μετακινούμενων παράπλευροι δρόμοι και 3 ανισόπεδοι κόμβοι σε Παραπόταμο, Λυγαριά και Δροσερό.  

Το συνολικό έργο της οδικής αναβάθμισης της οδού Τρικάλων-Άρτας, είναι προϋπολογισμού 20.787.000 ευρώ με επιπλέον άλλα 4 εκ. ευρώ για παράπλευρα  έργα και έξοδα για την κάλυψη των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων, με χρήματα μέσω του ΕΣΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δρομολόγηση του συγκεκριμένου τμήματος της Οδού Τρικάλων-Άρτας έργου είχε ξεκινήσει επί Νομαρχίας του κ. Βλαχογιάννη και σήμερα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να ολοκληρωθεί…


trikalanews.gr 

Χαμός στα Τρίκαλα με τις δωροεπιταγές 850€ για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς!Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λάβεις μέρος σε μια έρευνα καταναλωτών σχετικά με κάποια προϊόντα στα ΣουπερΜάρκετς.Λάβε μέρος πατώντας εδώ