Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Μπλε ώρα: Η μαγική στιγμή μεταξύ μέρας και νύχτας!


mple-ora-magiki-stigmi-metaksi-meras-nixtas
Η μπλε ώρα εμφανίζεται συνήθως για περίπου 40 λεπτά δύο φορές τη μέρα – μία φορά λίγο πριν ο ήλιος ανατείλει το πρωί και μία αμέσως μετά το ηλιοβασίλεμα το βράδυ.
Ο λόγος που η απόχρωση του ορίζοντα είναι τόσο έντονα μπλε είναι επειδή πριν από την ανατολή του ήλιου και μετά τη δύση του το κόκκινο φως περνά κατευθείαν στο διάστημα ενώ το μπλε διαχέεται στην ατμόσφαιρα και συνεπώς φτάνει στην επιφάνεια της γης. Η διαφορετική δυνατότητα διάχυσης του φωτός όπου το μπλε έχει μικρό μήκος κύματος και το κοκκινο μεγαλύτερο, εξηγεί φυσικά το φαινόμενο.
Λόγω της ποιότητας του φωτός, η περίοδος αυτή είναι από τις ωραιότερες για τους καλλιτέχνες που εμπνέονται ποικιλοτρόπως. “Είναι μια στιγμή που δεν ξέρεις αν βλέπεις μέρα ή νύχτα. Είναι μια μαγική εικόνα όπου κι αν βρίσκεσαι”, λένε και οι ακόλουθες εικόνες το αποδεικνύουν περίτρανα.
Chonburi, ΤαϊλάνδηΜπλε ώρα: Η μαγική στιγμή μεταξύ μέρας και νύχτας! - Εικόνα Taipei, ΤαϊβάνΜπλε ώρα: Η μαγική στιγμή μεταξύ μέρας και νύχτας! - Εικόνα 1Πύργος του Άιφελ, Παρίσι, ΓαλλίαΜπλε ώρα: Η μαγική στιγμή μεταξύ μέρας και νύχτας! - Εικόνα 2Bangka, ΣουμάτραΜπλε ώρα: Η μαγική στιγμή μεταξύ μέρας και νύχτας! - Εικόνα 3Γέφυρα του Μπρούκλιν, Νέα ΥόρκηΜπλε ώρα: Η μαγική στιγμή μεταξύ μέρας και νύχτας! - Εικόνα 4Έρημος Νεγκέβ, ΙσραήλΜπλε ώρα: Η μαγική στιγμή μεταξύ μέρας και νύχτας! - Εικόνα 5Μουσείο Λούβρο, Παρίσι, ΓαλλίαΜπλε ώρα: Η μαγική στιγμή μεταξύ μέρας και νύχτας! - Εικόνα 6Hatinh, ΒιετνάμΜπλε ώρα: Η μαγική στιγμή μεταξύ μέρας και νύχτας! - Εικόνα 7Suratthani, ΤαϊλάνδηΜπλε ώρα: Η μαγική στιγμή μεταξύ μέρας και νύχτας! - Εικόνα 8Τορίνο, ΙταλίαΜπλε ώρα: Η μαγική στιγμή μεταξύ μέρας και νύχτας! - Εικόνα 9
Πηγή

Χαμός σε όλη την Ελλάδα με τις δωροεπιταγές 850€ για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς!Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λάβεις μέρος σε μια έρευνα καταναλωτών σχετικά με κάποια προϊόντα στα ΣουπερΜάρκετς.Λάβε μέρος πατώντας εδώ