Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015

Η κρίση σκοτώνει στην Πάτρα: Δύο αυτοκτονίες και δύο απόπειρες μέσα σε λίγες μέρες!

«Θερίζουν» οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες αυτοκτονιών στην τοπική κοινωνία της Πάτρας και είναι γεγονός ότι η κρίση και η οικονομική ύφεση που υπάρχει από τα δύο μνημόνια που έχουν προηγηθεί, σε συνδυασμό με τα όσα έρχονται στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου, στέλνει δεκάδες ανθρώπους στο χείλος του γκρεμού.

Και εκεί στο χείλος του γκρεμού είναι τέτοια η απόγνωση ορισμένων που προτιμούν να πέσουν στο γκρεμό, παρά να τον αντικρύσουν, με δεδομένο ότι όλα αυτά που ζούμε έχουν φέρει σε δεκάδες ανθρώπους, ψυχικές διαταραχές και ψυχολογικά προβλήματα. Μόνο την τελευταία εβδομάδα είναι χαρακτηριστικό ότι είχαμε δύο αυτοκτονίες, του επιχειρηματία από την Αγυιά που πυροβολήθηκε και του 78χρονου γέροντα που επέλεξε να κρεμαστεί στην αυλή του σπιτιού του.
Όσο για απόπειρες αυτοκτονιών; Έχει γίνει σχεδόν ρουτίνα αυτές που βλέπουν κάθε τόσο το φως της δημοσιότητας, ενώ είναι σίγουρο ότι υπάρχουν δεκάδες ακόμα περιπτώσεις για τις οποίες να μην μάθουμε ποτέ. Το παράδειγμα του άνδρα που προσπάθησε να αυτοκτονήσει το πρωί της Κυριακής στην περιοχή της Παραλίας, (την ίδια εβδομάδα των δύο αυτοκτονιών που προηγήθηκαν) είναι μόνο το ένα από τα τόσα.
Μόλις μία μέρα πριν προηγήθηκε και άλλη μία απόπειρα. Σύνολο δύο αυτοκτονίες και δύο απόπειρες, μόνο στην Πάτρα, σε διάστημα μόλις έξι ημερών.Άνθρωποι έχουν φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο απόγνωσης που προτιμούν και προσπαθούν να βάλουν ένα τέλος στην ζωή τους. Την ίδια στιγμή δεκάδες είναι οι πολίτες που πηγαίνουν σε ειδικούς ψυχολόγους και ψυχίατρους για κατάθλιψη και για άλλα ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Προβλήματα που όσο παρατείνεται αυτή η κατάσταση θα αυξάνονται και μαζί τους, δυστυχώς, θα αυξάνεται και ο αριθμός των αποπειρών αυτοκτονιών…