Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Ερώτηση Χρ. Σταικούρα για το Νοσοκομείο Λαμίας.......

Ερώτηση  Χρ .Σταικούρα για το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας……. 
Για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λαμίας , τα οποία και διογκωθήκαν μέσα στο 2015 , την έλλειψη Διοικητού και την ελλείπει χρηματοδότηση του κατάθεσε ερώτηση ο Βουλευτής της «Νέας Δημοκρατίας»  στην Φθιώτιδα κος Χρήστος Σταικούρας.  
«Το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, το 2015, παρουσιάζει πολλά, μεγάλα, διευρυνόμενα και διογκούμενα, οικονομικά και διοικητικά, προβλήματα.

Ενδεικτικά, συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς Διοίκηση και Γραφείο Υποδιοίκησης της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Ενώ, η χρηματοδότηση από ελλιπής έχει γίνει ελάχιστη.
Συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο επιχορηγήθηκε με 2,5 εκατ. ευρώ κατά το 1ο εξάμηνο του 2015, ποσό που αντιστοιχεί στο 38% της αντίστοιχης περυσινής επιχορήγησης.
Μάλιστα, όπως προκύπτει από έγγραφο του εκτελούντα χρέη Διοικητή προς την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, της 14ης Οκτωβρίου 2015, η επιπλέον κατανομή πιστώσεων του Προϋπολογισμού του 2015 για τα Νοσοκομεία της εν λόγω ΥΠΕ, είναι άνιση, άδικη και μη ορθολογική όσον αφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.
Με αποτέλεσμα, να προβλέπεται επιπλέον επιχορήγηση με ποσό μόλις 700.000 ευρώ για το Νοσοκομείο, από ένα συνολικό προς κατανομή ποσό ύψους 12.000.000 ευρώ.
Κατόπιν τούτου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
ο κ. Υπουργός:

1ον. Πόση τελικά θα είναι η συνολική επιχορήγηση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας το 2015; Υπενθυμίζεται ότι το Νοσοκομείο επιχορηγήθηκε, το 2014, με 14,4 εκατ. ευρώ.
2ον. Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο ώστε να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα προβλήματα που εμφανίζει σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας; Υπενθυμίζεται ότι, παρά τις συνεχείς Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις του υπογράφοντος την παρούσα Ερώτηση (της 18ης Μαρτίου, της 15ης Απριλίου και της 6ης Μαΐου 2015), η κατάσταση του Νοσοκομείου, εξαιτίας αποκλειστικά της Κυβερνητικής ανεπάρκειας, και παρά τις τεράστιες προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, χειροτερεύει.
3ον. Με ποιά κριτήρια έγινε η κατανομή των πιστώσεων στα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ; Ποιό είναι το παραγόμενο έργο και οι δείκτες αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας των Νοσκομείων της 5ης ΥΠΕ τα τελευταία 3 χρόνια; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.
Ο Ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Σταϊκούρας
ilamia.gr


Χαμός στη Λαμία με τις δωροεπιταγές 850€ για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς!Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λάβεις μέρος σε μια έρευνα καταναλωτών σχετικά με κάποια προϊόντα στα ΣουπερΜάρκετς.Λάβε μέρος πατώντας εδώ