Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015

Φρικιαστικές εικόνες στο καταφύγιο αδεσπότων του Δήμου Βόλου στις Γλαφυρές

molossos

Αποκρουστικές εικόνες με κουφάρια σκυλιών σε αποσύνθεση, σκελετούς και γούνες αντίκρυσαν σήμερα μέλη Φιλοζωϊκών οργανώσεων και απλοί πολίτες που ήρθαν από το Βόλο, την Αθήνα και άλλες θεσσαλικές πόλεις που επισκέφθηκαν το καταφύγιο αδεσπότων του Δήμου Βόλου στις Γλαφυρές, με σκοπό να διαπιστώσουν την κατάσταση που επικρατεί εκεί.
Μαζί τους βρέθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλέξανδρος Δούρας και Ιάσονας Αποστολάκης οι οποίοι κατέγραψαν την εικόνα που αντίκρυσαν και την μετέφεραν στο αρμόδιο αστυνομικά όργανα που κλήθηκαν στο σημείο προκειμένου να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία, ενώ τη Δευτέρα το πρωί αναμένεται να υποβάλλουν και μήνυση. Μετά τις πρόσφατες εικόνες που μεταδόθηκαν από το καταφύγιο με αποστεωμένα σκυλιά και ένα νεκρό σκύλο που εντοπίστηκε μέσα σε κλουβί, φιλοζωϊκές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα συγκέντρωσαν πάνω από 6.000 υπογραφές ζητώντας το άμεσο κλείσιμο του δημοτικού καταφυγίου, εξαιτίας των άθλιων συνθηκών που επικρατούν εκεί. Σήμερα, όπως ήταν προγραμματισμένο, ήρθαν δεκάδες φιλόζωοι από την Αθήνα αλλά και από άλλες θεσσαλικές πόλεις και κατέγραψαν τις συνθήκες στο δημοτικό καταφύγιο. Όπως μας μετέφεραν η εικόνες είναι τόσο φρικιαστικές που είναι αδύνατον να περιγραφούν. Στον περίγυρο του καταφυγίου εντόπισαν δεκάδες κουφάρια σκυλιών, από τα οποία αναδύονταν έντονη δυσοσμία, τα οποία όπως καταγγέλλουν ενδεχομένως να υπέστησαν ευθανασία με ενέσεις οινοπνεύματος! Ο κτηνίατρος που κλήθηκε από τους φιλόζωους εντόπισε και τον γνωστό “δανό” έναν μολοσσό ο οποίος βρέθηκε νεκρός.
Οι διαμαρτυρίες των φιλόζωων και οι ερωτήσεις που της απεύθυναν έτρεψαν την υπάλληλο του καταφυγίου που βρισκόταν εκεί σε φυγή, η οποία θέλησε να τους παραδώσει τα κλειδιά αλλά ουδείς αναλάμβανε αυτή την ευθύνη. Η υπάλληλος τελικά έφυγε αφήνοντας την κεντρική πύλη του καταφυγίου ανοιχτή, όπως μας μετέφεραν οι διαμαρτυρόμενοι.
Συνέχεια στη διαμάχη για την όλη διαχείριση του ζητήματος του αδέσποτων και των συνθηκών στο δημοτικό καταφύγιο Γλαφυρών από την Δημοτική Αρχή Βόλου θα δοθεί τη Δευτέρα ενώπιον της δικαιοσύνης, αφού ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Δούρας θα υποβάλλει μήνυση, ενώ αναμένεται να ζητήσει και την παρέμβαση του εισαγγελέα.