Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη

Την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη ΘεσσαλονίκηΕπίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησε την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2015 η Γενική Πρόξενος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στη Θεσσαλονίκη κα Rebecca A. Fong, η οποία είχε συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη.


Τη Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ κα Rebecca A. Fong υποδέχτηκε στο Νομαρχείο ο ΑντιπεριφερειάρχηςΠ.Ε. Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς.

Στη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ενημέρωσε τη Γενική Πρόξενο για τα τρέχοντα και σημαίνοντα θέματα της επικαιρότητας που αφορούν την περιοχή μας, καθώς και για τις προοπτικές ανάπτυξης μέσω της προσέλκυσης επενδυτών και τουριστών, που αποτελεί βασική στόχευση του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη.Η κα Rebecca Fong συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη στο Δημαρχείο.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Αμερικανίδα Γενική Πρόξενο για τις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου για τις Συνδυασμένες Μεταφορές που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αλεξανδρούπολη και για τις προσδοκίες και τους στόχους της Δημοτικής Αρχής, να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, ώστε να εισέλθει δυναμικά στο διεθνή χάρτη των κόμβων συνδυασμένων μεταφορών μέσω της δημιουργίας διαμετακομιστικού κέντρου (logistics) στο χώρο μεταξύ του λιμανιού και του αεροδρομίου.

Τόνισε την ιδιαίτερη γεωστρατηγική θέση της περιοχής, που την καθιστά ισχυρότατο στρατηγικό σημείο και ελκυστικό για επενδύσεις. Αναφέρθηκε στο λιμάνι και στις προοπτικές που προσφέρει για τους επενδυτές, στο γεωθερμικό πεδίο και στην διάθεση 450 στρεμμάτων που προσφέρονται για την δημιουργία θερμοκηπίων, στο υδροθεραπευτήριο το οποίο διαθέτει πιστοποίηση για τη θεραπεία 14 ασθενειών, στην πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για δημιουργία ενός superior ξενοδοχείου υψηλών προδιαγραφών στο χώρο αυτό, το οποίο θα μπορεί να προσελκύσει τουρίστες υψηλού επιπέδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Η Αμερικανίδα Γενική Πρόξενος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το λιμάνι, το αεροδρόμιο, τις ιδιωτικοποιήσεις, τομείς στους οποίους επικεντρώθηκαν και οι ερωτήσεις της και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο τεράστιο έμψυχο και άψυχο δυναμικό της περιοχής μας.

Δήλωσε την ύπαρξη αμερικανικού επενδυτικού ενδιαφέροντος για την περιοχή, πλην όμως δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η εκδήλωση αυτού του ενδιαφέροντος είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους όρους, τις συνθήκες και γενικότερα το επενδυτικό κλίμα στη χώρα μας, το οποίο τη δεδομένη χρονική στιγμή στη χώρα μας δεν είναι και το καλύτερο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. 

Τόσο ο κ. Λαμπάκης όσο και η κα Fong δήλωσαν ότι από τη συνάντηση αυτή αποκόμισαν ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα και εξέφρασαν την πρόθεσή τους για σταθερή και εποικοδομητική επικοινωνία στο εξής.


Τη Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη, κα Rebecca Fong, υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Έβρου ο Πρόεδρός του, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης. 

Η συζήτηση διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα και εστιάστηκε σε μια αναλυτική παρουσίαση των πλεονεκτημάτων του νομού Έβρου και των επενδυτικών ευκαιριών που ο ίδιος παρουσιάζει. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και στην αξιοποίηση του λιμένα και την δημιουργία ενός σύγχρονου διαμετακομιστικού κέντρου μεταφορών.


Από την πλευρά της, η κα Fong έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τουριστική ταυτότητα της περιοχής, καθώς και για την πορεία ιδιωτικοποίησης του λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου ζήτησε από την κα Πρόξενο να συνδράμει με την θεσμική της ιδιότητα στην προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθώς το μερίδιο της Αμερικανικής αγοράς στον συγκεκριμένο κλάδο ανέρχεται στο 75%. 

Τέλος, ο κ. Τοψίδης προσκάλεσε την Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ να συμβάλλει, μέσω της θέσης της, ώστε στην επόμενη Διεθνή Εμπορική Έκθεση Alexpo 2016 να υπάρξει μια οργανωμένη Αμερικανική εμπορική και επιχειρηματική εκπροσώπηση. 

Alexandroupoli Online 


Χαμός στην Αλεξανδρούπολη με τις δωροεπιταγές 850€ για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς!Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λάβεις μέρος σε μια έρευνα καταναλωτών σχετικά με κάποια προϊόντα στα ΣουπερΜάρκετς.Λάβε μέρος πατώντας εδώ