Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Καβαλιώτικο κρασί στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ!

Καβαλιώτικο κρασί στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ!

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ως είθισται, παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν του.
 Παραθέτουμε το μενού του δείπνου (όπως αναρτήθηκε στο enikos.gr) διότι έχει σημασία να παρατηρήσουμε τα κρασιά που προσφέρθηκαν στον Γάλλο πρόεδρο και τους επίσημους προσκεκλημένους:

Το ένα από τα 3 προτεινόμενα κρασιά είναι το κόκκινο "Όβηλος" του 2009, το οποίο παράγεται από το Κτήμα Βιβλία Χώρα, μια οινοποιεία που λειτουργεί από το 1998...στο Κοκκινοχώρι Καβάλας (και συγκεκριμένα του δήμου Παγγαίου)! Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι το λευκό κρασί που προσφέρθηκε στον Γάλλο πρόεδρο παράγεται στο Κτήμα Τέχνη Οίνου, στο Μικροχώρι Δράμας.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κτήματος, το κόκκινο "Όβηλος" (ποικιλιακού τύπου Cabernet Sauvignon 100%) είναι οίνος με έντονο πορφυρό χρώμα που ωριμάζει 18 μήνες σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια, ενώ διαθέτει σύνθετο και καθαρό άρωμα ώριμων κόκκινων φρούτων καραμέλας, κέδρου, σοκολάτας με νότες μπαχαρικών και ξηρών καρπών.
Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα του κτήματος, διαθέτει πληθωρική και έντονη γεύση με πλούσιο σώμα, καλή δομή, χαρακτηριστική παρουσία τανινών που του χαρίζουν μακρά επίγευση και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης, ενώ έχει βραβευτεί με το χρυσό μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό κρασιού της Θεσσαλονίκης 2012.
Αν μη τι άλλο, μια σημαντική τιμή όχι μόνο για την συγκεκριμένη αμπελουργία αλλά γενικότερα για τα κρασιά που παράγονται στον νομό Καβάλας (και ειδικότερα στην περιοχή του Παγγαίου).
http://kavala-portal.gr 

Χαμός στην Καβάλα με τις δωροεπιταγές 850€ για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς!Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λάβεις μέρος σε μια έρευνα καταναλωτών σχετικά με κάποια προϊόντα στα ΣουπερΜάρκετς.Λάβε μέρος πατώντας εδώ