Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Το λεωφορείο... χωρίς οδηγό φτάνει αύριο στην Πάτρα

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Ερευνητών EURAXESS του Πανεπιστημίου Πατρών σας προσκαλεί στην εκδήλωση «EURAXESS Roadshow» την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει την επίσκεψη του «EURAXESS BLUE TOUR» στο Πανεπιστήμιό μας, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής εκστρατείας (EURAXESS Roadshow) ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των φοιτητών- ερευνητών σχετικά με την πρωτοβουλία EURAXESS παρέχοντας τους τη δυνατότητα ενημέρωσης σχετικά με τις πολιτικές και τα εργαλεία της ΕΕ που αφορούν στη σταδιοδρομία και στην κινητικότητα των επιστημόνων στην Ευρώπη.

Το Λεωφορείο επισκέπτεται περισσότερες από 35 πόλεις της Ευρώπης σε 16 χώρες. Μόνο πέρυσι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή 10.000 Φοιτητές και Ερευνητές σε όλη την Ευρώπη. Φέτος, η περιοδεία ξεκίνησε στις 5 Οκτωβρίου από τις Βρυξέλλες.

Το λεωφορείο θα σταματήσει έξω από το κτίριο της Πρυτανείας στις 9.30 π.μ. έως τις 16.00, όπου σε μια εορταστική εκδήλωση – καλωσόρισμα, οι υπεύθυνοι του EURAXESS Roadshow, σε συνεργασία με το Κέντρο EURAXESS και την Μονάδα Καινοτομίας- Μεταφοράς Τεχνογνωσίας- Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου μας, θα συζητήσουν με το κοινό και θα δώσουν πληροφορίες και υλικό, συνδέοντας τους μέσω του λεωφορείου, απευθείας με το EURAXESS.

Στη συνέχεια στις 12.00 μ.μ., θα ακολουθήσει Ημερίδα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο με θέματα την ενημέρωση σχετικά με την πρωτοβουλία EURAXESS, τη διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου μας μέσω των Προγραμμάτων Κινητικότητας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, θέματα Βιοηθικής και Εθνικές Πολιτικές για την Ηθική στην Έρευνα, την Προστασία της Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Πρόγραμμα Επίσκεψης Λεωφορείου – Πρυτανεία Πανεπιστημίου Πατρών

9:00-09:30 Άφιξη του Λεωφορείου Euraxess στο κτίριο Πρυτανείας

10:00 Καλωσόρισμα – Έναρξη εκδήλωσης με συμμετοχή των ομάδων EURAXESS και Μονάδας Καινοτομίας – Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πατρών.

10:00 – 12:00 Δράση Ενημέρωσης, Ξενάγηση του κοινού στο Λεωφορείο , Αναμνηστικές φωτογραφίες.
16:00 – Αναχώρηση του Λεωφορείου Euraxess από το κτίριο Πρυτανείας

Ημερίδα - Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών (Αμφιθέατρο Ι-4)

12:00 Εγγραφές

12:15 -12:45
Καθηγητής Χρήστος Ζαρολιάγκης, Επιστ. Υπεύθυνος του Κέντρου Εξυπηρέτησης Ερευνητών Euraxess του Πανεπιστημίου Πατρών.
Θέμα: «Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Ερευνητών του Πανεπιστημίου Πατρών: Προκλήσεις και Προοπτικές Κινητικότητας στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδος»

12:45-13:15
Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής και πρώην Πρύτανης Π.Π. Σταμάτης Αλαχιώτης
Θέμα: «Θέματα Βιοηθικής, η Ηθική στην Έρευνα και η Εθνική Πολιτική»

13:15-13:45
Ανδρονίκη Χρυσάφη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Διεθνών, Δημοσίων Σχέσεων & Δημοσιευμάτων
Θέμα: «Η Διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Πατρών μέσω των Προγραμμάτων Κινητικότητας»

13:45-14:15
Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Συντονίστρια Μονάδας Καινοτομίας – Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Επιχειρηματικότητας/ΕΛΚΕ ΠΠ
Θέμα: «Διαδικασία Προστασίας της Έρευνας/Εφευρέσεις στο Πανεπιστήμιο Πατρών»

Θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής και Αναμνηστικά δώρα από το EURAXESS


patrasevents.gr 

Χαμός στην Πάτρα με τις δωροεπιταγές 850€ για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς!Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λάβεις μέρος σε μια έρευνα καταναλωτών σχετικά με κάποια προϊόντα στα ΣουπερΜάρκετς.Λάβε μέρος πατώντας εδώ