Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015

Βόλος: Πενταήμερη αποβολή σε μαθητές για ενέδρα σε συμμαθητή τους - Ένας τραυματίας!


Τραυματισμένος με κακώσεις στο κεφάλι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου μαθητής της Β’ Γυμνασίου. Ο 14χρονος μπήκε στη μέση...


για να βοηθήσει 13χρονο συμμαθητή του - θύμα bullying που του είχαν στήσει ενέδρα έφηβοι του ίδιου σχολείου με σκοπό να τον χτυπήσουν μετά τη λήξη των σχολικών μαθημάτων! Συγκεκριμένα ο 13χρονος φέρεται να δεχόταν για άγνωστο χρονικό διάστημα απειλές από ομάδα τεσσάρων - πέντε μαθητών οι οποίοι είχαν φτάσει στο σημείο, να καταστρέφουν προσωπικά του αντικείμενα.
Δυστυχώς, ο ανήλικος δεν μίλησε για τα προβλήματά του στη Διεύθυνση του σχολείου, ούτε και στην οικογένειά του. Τον απειλούσαν εξάλλου ότι εάν άνοιγε το στόμα του θα... του άνοιγαν τον τάφο! Το καθημερινό του μαρτύριο τελικά ξεσκεπάστηκε, όταν πλέον το φαινόμενο πήρε μεγάλες διαστάσεις. Η συγκεκριμένη ομάδα έφτασε το σημείο και έστησε ενέδρα για να χτυπήσει εκτός σχολείου σε κάποιο σημείο κατά την επιστροφή του στο σπίτι τον 13χρονο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνο το μεσημέρι, στις 30 Σεπτεμβρίου, ο ανήλικος ήταν ανήσυχος γιατί φοβόταν και ήταν η πρώτη φορά που μίλησε στη Διεύθυνση του σχολείου λίγο πριν τη λήξη των μαθημάτων. Ο Γυμνασιάρχης έπιασε κατευθείαν τα παιδιά, τους εξήγησε τι θα συνέβαινε αν επιτίθονταν στο 13χρονο και ο μεγαλύτερος της παρέας ανέλαβε την ευθύνη ότι δεν θα συνέβαινε το παραμικρό. Η ομάδα αποχώρησε από το σχολείο με το μεσημεριανό κουδούνι και το περιστατικό θεωρήθηκε λήξαν. Ο Διευθυντής ζήτησε από τον 13χρονο να τον πάει στο σπίτι του, όμως εκείνος αρνήθηκε και προτίμησε να γυρίσει μόνος.
Κανένας δεν περίμενε τι θα επακολουθούσε. Οι μαθητές παρά τις προειδοποιήσεις του Διευθυντή έστησαν όντως καρτέρι στον ανήλικο με σκοπό να τον χτυπήσουν. Κινήθηκαν απειλητικά τέσσερις εναντίον ενός! Ο 14χρονος που αντιλήφθηκε το περιστατικό μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει. Χτυπιόντουσαν με χέρια - πόδια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Η Διεύθυνση του σχολείου ενημερώθηκε για το περιστατικό την επόμενη μέρα. Ο μαθητής της Β’ Τάξης είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο με χτυπήματα στο κεφάλι. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.
Ο Γυμνασιάρχης επέβαλε πενθήμερη αποβολή και στους πέντε μαθητές, άλλαξε τμήμα στον 13χρονο, ζήτησε από όλους τους μαθητές να μην ενοχλούν το συμμαθητή τους και ο,τιδήποτε πέφτει στην αντίληψή τους να το αναφέρουν στην ειδική ομάδα που όρισε ο Σύλλογος των Καθηγητών για την πρόληψη του φαινομένου.
Πηγή: Εφημερίδα Βόλου, taxydromos.gr

Χαμός στο Βόλο με τις δωροεπιταγές 850€ για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς!Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λάβεις μέρος σε μια έρευνα καταναλωτών σχετικά με κάποια προϊόντα στα ΣουπερΜάρκετς.Λάβε μέρος πατώντας εδώ