Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Πάτρα: Απαραίτητη η δημιουργία Στέγης Αστέγων μπροστά στο «τσουνάμι» που έρχεται!

Από την στιγμή που ο αριθμός των αστέγων έχει αυξηθεί και το όλο φαινόμενο παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, στον Δήμο βρίσκονται στο ψάξιμο, προκειμένου να βρεθούν χώροι που θα είναι σε θέση να αξιοποιηθούν για να φιλοξενήσουν τους ανθρώπους αυτούς.

Πρόκειται, όχι μόνο για ανθρώπους μοναχικούς που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα που τους έφεραν σε αυτή την κατάσταση, αλλά και για οικογένειες που βρέθηκαν χωρίς δουλειά και που πλέον δεν μπορούν να έχουν ακόμα και ένα κεραμίδι για να ζήσουν.
Καθημερινά κινδυνεύουν με έξωση από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών τους ή ζουν σε χώρους ακατάλληλους για διαβίωση, σε σπίτια που δεν είναι πλέον σε θέση να συντηρήσουν.
Ο Δήμος και ο Κοινωνικός Οργανισμός, γνωρίζει καλά το θέμα και εφόσον έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία θέλει να προχωρήσει στην αξιοποίηση ορισμένων  κτιρίων για να αντιμετωπίσει ένα κοινωνικό φαινόμενο που πρόκειται να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις τους επόμενους μήνες.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα περισσότερα κτίρια της ακίνητης περιουσίας του είναι προ πολλού εγκαταλειμμένα και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για να προχωρήσει στις σχετικές επιδιορθώσεις,διαμορφώνοντας τα σε χώρους κατάλληλους για ανθρώπινη διαβίωση.
Ωστόσο, ο Κοινωνικός Οργανισμός έχει βάλει μπροστά για τη δημιουργία Στέγης Αστέγων και είναι αποφασισμένος να προχωρήσει τις όλες διαδικασίες, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.