Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Χανιώτες μαθητές – εκπαιδευτικοί στην Τουρκία με πρόγραμμα Erasmus

1Ομάδα 5 μαθητών και δύο καθηγητών από το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Αλικιανού βρίσκεται στην Καισαρια της Τουρκίας από τις 18 Οκτωβρίου στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus μαζί με ακόμα 5 χώρες.
 Οι μαθητές φιλοξενουνται σε σπίτια Τούρκων μαθητών του τεχνικού σχολείου Arif Molu.

Οπως σημειώνει ο φυσικός – καθηγητής του ΓΕΛ Αλικιανού, Στέλιος Σταυγιαννουδάκης, «η Καισαρεία είναι μια όμορφη βιομηχανική πόλη σε μεγάλο υψόμετρο στο κέντρο της Τουρκίας, που οι υποδομές της αναπτυσσονται ραγδαία. Οι κάτοικοι εργάζονται σε διάφορα εργοστάσια  οι ιδιοκτήτες των οποίων χρηματοδοτουν γενναία το σχολειο που επισκεπτομαστε. Το θέμα της συνάντησης είναι η παρουσίαση από τους μαθητές των συνθηκών ζωής κάθε χώρας. Οι μαθητές μας άρτια προετοιμασμενοι απέσπασαν για άλλη μια φορά τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο καιρός είναι πολύ καλός με θερμοκρασίες από 12 έως 25 βαθμούς»
Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου «θα επισκεφθούμε την περιοχή της Καππαδοκιας και ένα συγκρότημα με θερμά λουτρά. Οι εντυπώσεις των παιδιών είναι απεριγραπτες. Γευονται παραδοσιακά τουρκικά φαγητα και γλυκα, έρχονται σε επαφή με μια άγνωστη νοοτροπία και κάνουν φίλους από πέντε διαφορετικά κράτη. Διαπιστώνουν τις συνθήκες που επικρατούν δε τουρκικά σχολεία και αξιολογούν πιο ορθολογικά πλέον την ελληνική κατάσταση».

haniotika-nea.gr 


Χαμός στα Χανιά με τις δωροεπιταγές 850€ για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς!Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λάβεις μέρος σε μια έρευνα καταναλωτών σχετικά με κάποια προϊόντα στα ΣουπερΜάρκετς.Λάβε μέρος πατώντας εδώ