Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Kavala Night City Run: Πάνω από 400 οι συμμετοχές - Επί ποδός οι διοργανωτές (βίντεο)

Kavala Night City Run: Πάνω από 400 οι συμμετοχές - Επί ποδός οι διοργανωτές (βίντεο)
Λίγες ημέρες απέμειναν μέχρι το προσεχές Σάββατο και οι διοργανωτές του 2ου Kavala Night City Run
βρίσκονται κυριολεκτικά "επί ποδός πολέμου" για να τακτοποιήσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν την διεξαγωγή αυτού του πολύ πρωτότυπου αγώνα δρόμου, ο οποίος πέρσι -την πρώτη, δηλαδή, χρονιά που διεξήχθη- σημείωσε απρόσμενη επιτυχία.
Φέτος η συμμετοχή έχει ξεπεράσει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες, καθώς ενώ πέρσι έδωσαν το παρόν περί τους 220 δρομείς, φέτος αυτοί που δήλωσαν ότι θα τρέξουν την διαδρομή των 11,4 χιλιομέτρων μέσα στους δρόμους της Καβάλας (και στην συνοικία της Παναγίας) έχουν ήδη ξεπεράσει τους 400 (δηλ. το όριο συμμετοχών στον αγώνα)!
Για την ακρίβεια, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (8 το βράδυ της Δευτέρας) οι δηλωθείσες συμμετοχές -κάθε ηλικίας- ανέρχονται σε 413, προερχόμενες από κάθε γωνιά της Βόρειας Ελλάδας (από την Αλεξανδρούπολης ως και τα Ιωάννινα)! Ο αριθμός αυτός, μάλιστα, αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, αν λάβουμε υπόψη ότι η διορία για την υποβολή αιτήσεων λήγει 1 ώρα πριν την διεξαγωγή του αγώνα.
Αξίζει, δε, να αναφερθεί ότι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στην επίσημη ιστοσελίδα της "Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας" (η οποία και φέρει την κύρια ευθύνη για την διοργάνωση του αγώνα - σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας και την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, και με την συνδρομή της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης.)
http://www.lfk.gr/kavala-night-run-2015/%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE
ενώ πέρα από την ηλεκτρονική εκδήλωση ενδιαφέροντος που έχετε κάνει, απαιτείται και η επιβεβαίωση των στοιχείων των συμμετεχόντων για την παράδοση του αριθμού συμμετοχής με το κατάλληλο ηλεκτρονικό τσιπάκι (μιας και φέτος θα υπάρξει ψηφιακή χρονομέτρηση των δρομέων). Για το λόγο αυτό και προς αποφυγή συμφόρησης την τελευταία στιγμή, η γραμματεία του αγώνα θα είναι ανοιχτή από την Τρίτη 20 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου κάθε απόγευμα από τις 19.00 έως τις 21.30 στα γραφεία της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας, στην οδό Αβέρωφ 16 στην Καβάλα, απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Την ημέρα του αγώνα, Σάββατο 24 Οκτωβρίου, η γραμματεία θα είναι ανοιχτή από το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας, τις ώρες 09.30 έως 19.00. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10 ευρώ.


Η αφίσα του αγώνα
Λίγα λόγια για τον αγώνα

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:30 το βράδυ του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου από την κεντρική πλατεία της πόλης της Καβάλας (Πλατεία Ελευθερίας), ακριβώς στο υψόμετρο της θάλασσας. Αρχικά οι αθλητές διασχίζουν τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης την οδό Ομονοίας, στη συνέχεια στρίβουν στην οδό Εθν.Μακαρίου, περνούν  μπροστά από το Δημαρχείο (οδός Κύπρου) όπου μέσα από τον Δημοτικό κήπο φτάνουν στην οδό Βενιζέλου με πορεία προς τον κόμβο Φαλήρου.
Ακολουθούν τον παραλιακό δρόμο κινούμενοι παράλληλα με τις ακτές Ραψάνη, Καλαμίτσα και Μπάτης, όπου και κάνουν αναστροφή με κατεύθυνση πλέον το Ανατολικό τμήμα της πόλης. Στη συνέχεια διασχίζουν όλη την παραλιακή ζώνη και το πάρκο Φαλήρου, περνούν μέσα από το λιμάνι της Καβάλας για να καταλήξουν στο χώρο του Τελωνείου.
Ακολούθως ανηφορίζουν προς το Φάρο της Παναγίας , συνεχίζουν μέσα από τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης για να συναντήσουν το ιστορικό κάστρο της Καβάλας και το Θέατρο του Φρουρίου. Στη συνέχεια ακολουθεί κατηφορική πορεία προς τo παλιό υδραγωγείο της πόλης (Καμάρες), όπου εκεί διανύουν τα τελευταία μέτρα επί της οδού Ομονοίας, πριν τον τερματισμό στη πλατεία Ελευθερίας.
Οι σταθμοί τροφοδοσίας θα είναι και φέτος 2 (στον Μπάτη και μπροστά από τον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στην συνοικία της Παναγίας), και τα Σημεία Ελέγχου του αγώνα είναι 3, ενώ όλοι οι Σταθμοί τροφοδοσίας είναι ταυτόχρονα και Σημεία Ελέγχου.
Την προθέρμανση των αθλητών έχει αναλάβει το γυμναστήριο ΑΘΛΟΝ, ενώ από τις 6 το απόγευμα ως και τις 11:30 το βράδυ θα υπάρχει παράλληλο show με djs (τον dj thanno, τον dj nikko mavridis και τον dj skinny) και aerial yoga.
Το συνολικό μήκος της διαδρομής ανέρχεται σε 11,4 χιλιόμετρα ενώ η μέγιστη υψομετρική διαφορά ανέρχεται σε 202 μέτρα, ενώ το δε χρονικό όριο τερματισμού ανέρχεται στις 2,5 ώρες. Η μεγάλη σημασία του αγώνα πάντως (πέρα από τις καιρικές συνθήκες, που αναμένεται να είναι ιδανικές για τρέξιμο), έγκειται στην ώρα διεξαγωγής του, με την φωτισμένη με τα φώτα της νύχτας Καβάλα να αποτελεί ένα σημαντικό δέλεαρ για τους συμμετέχοντες

Με το ανοιχτό πράσινο χρώμα απεικονίζεται η διαδρομή
http://kavala-portal.gr


Χαμός στην Καβάλα με τις δωροεπιταγές 850€ για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς!Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λάβεις μέρος σε μια έρευνα καταναλωτών σχετικά με κάποια προϊόντα στα ΣουπερΜάρκετς.Λάβε μέρος πατώντας εδώ